Potrivit AFP, premierul conservator Rishi Sunak are ca prioritate combaterea imigrației ilegale.

Fără imigranți ilegali în Marea Britanice. Aceștia nu vor mai putea cere azil

Premierul a declarat că vrea să oprească imigranții care ajung în Anglia traversând Canalul Mânecii în ambarcațiuni mici, potrivit ziare.com.

Citește și: VIDEO- Scandal la Serviciul de Imigrări din Capitală. Imigranții, în război cu jandarmii: „Stăm de trei zile aici!”. Oamenii au fost stropiți cu spray lacrimogen

De asemenea, în 2022, 45 de mii de migranți au ajuns la bordul ambarcațiunilor pe coastele Marii Britanii, iar anul acesta mai mult de 13 mii de persoane au traversat deja.

Citește și: O tânără din Sri Lanka este căutată de polițiștii din Sibiu după ce a fost dată dispărută

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Noua lege a fost dur criticată atât în Marea Britanie, cât și de organizațiile internaționale. Astfel, legea îi împiedică pe migranții sosiți ilegal în Marea Britanie să ceară azil. În același timp, guvernul vrea ca migranții reținuți să fie deportați rapid, ori în țara de origine, ori într-o țară terță, precum Rwanda, indiferent de locul din care provin.

Citește și: De ce permite poliția din Suedia arderea Coranului în public? Un nou incident la Stockholm

Anul trecut, Londra a semnat un acord cu Rwanda prin care imigranții ilegali trebuiau trimiși acolo, însă, până acum, nu a avut loc nicio expulzare. 

Controverse la nivel înalt din cauza noii legi privind imigrarea

Proiectul privind imigranții a fost blocat în Parlament săptămâni întregi, Camera Lorzilor cerând mai multe modificări, inclusiv restricții în ceea ce privește detenția copiilor și garanții împotriva sclaviei moderne, potrivit aceleiași surse.

Citește și: Zeci de români arestați în Franța în urma înșelătoriei cu alba-neagra asupra turiștilor. Gruparea a făcut pagube de peste un milion de euro anual

Liderul spiritual al Bisericii Anglicane, arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby și membru al Camerei Lorzilor, nu este deloc de acord cu legislația: „Nu văd cum va opri ambarcațiunile cu migranți. Nu am auzit nimic care să mă convingă".

Citește și: VIDEO- Prințul Harry ar putea fi expulzat din SUA din cauza drogurilor

Volker Türk şi Filippo Grandi, șefii agențiilor ONU au declarat că noua lege contrazice obligațiile Regatului Unit în temeiul legislaţiei internaţionale privind drepturile omului şi refugiaţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si