Mihai Constantinescu a murit. Detalii neștiute despre marele artist
Mihai Constantinescu a murit. Interpretul şi compozitorul Mihai Constantinescu s-a născut la Bucureşti, la 4 ianuarie 1946.
Mihai Constantinescu a murit. Mihai Constantinescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti (1973).
A făcut parte din corul de copii al Radiodifuziunii şi a studiat muzica la Şcoala Populară de Artă (1972), la clasa Floricăi Orăscu. A apărut în spectacole de revistă la Casa Studenţilor ''Grigore Preoteasa'' din Bucureşti şi a făcut parte din formaţiile Mondial şi Dixie '74.
Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin, în care Magdin cânta la trompetă, Marcel Dragomir la saxofon, Marius Ţeicu la pian.
Citeste si: Mihai Constantinescu a murit!
Citeste si: Ce a făcut soția lui Mihai Constantinescu chiar înainte ca acesta să-și dea ultima suflare
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
poate piesa cea mai cunoscută a lui Mihai Constantinescu rămâne ''O lume minunată''. Cum s-a născut ea? În 1979, Mihai Constantinescu fusese invitat să cânte la un spectacol, cu ocazia sărbătoririi Anului Internaţional al Copiilor. ''Practic, eu aveam refrenul imprimat acasă. Îmi cumpărasem un magnetofon şi imprimam pe el ca să nu le uit, pentru că îţi vin foarte multe idei şi dacă nu le pui în momentul ăla undeva, pe ceva, să revii asupra lor, nu le ţii minte.
Făceam în '79 un spectacol mare la Sala Polivalentă, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, şi Titus (Munteanu- n.r.) mi-a spus 'n-ai vrea să scrii şi tu o piesă pentru copii?'. 'Da, să încerc'. Şi cel mai greu lucru mi s-a părut ce să spun în text. Am plecat de la repetiţie, eu stăteam în blocul de vizavi de Parcul Tineretului, şi de ieşirea din Sala Polivalentă până acasă eram obsedat ce să spun, cum să spun ca să fie foarte cuprinzător. Şi mi-a venit instantaneu: 'E o lume minunată în care veţi găsi numai copii, o lume cu mult soare şi mii de jucării pentru copii'. Efectiv tot textul refrenului l-am făcut pe drum. Am luat-o la fugă până acasă, am dat drumul la magnetofon, am luat chitara şi am cântat refrenul să nu-l uit. Am mai căutat şi-am descoperit că aveam şi prima parte. Sincer să fiu, n-am crezut că acesta o să fie un cântec de referinţă, nici nu mi-a trecut prin cap. L-am făcut, a ieşit frumos, a avut succes extraordinar, dar n-am crezut că va rămâne prin timp aşa...'', mărturisea Mihai Constantinescu într-un interviu acordat AGERPRES, în 2016.În 2002, a primit Diploma de Onoare la Gala Muzicii Uşoare „O zi printre stele” din partea Ministerului Culturii şi Cultelor. În acelaşi an, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România i-a editat un caiet de cântece selectate din şlagărele lansate în trei decenii.
În noiembrie 2008, artistul a fost operat pe inimă, de o echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, condusă de şeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, profesorul Radu Deac.
În noiembrie 2009, Mihai Constantinescu a sărbătorit 40 de ani de carieră artistică, prin spectacolul "O lume minunată", care a avut loc la Sala Palatului şi la care au fost prezenţi aproximativ 4.500 de spectatori şi foarte multe personalităţi din lumea artistică- Margareta Pâslaru, Angela Similea, Anca Ţurcaşiu, Mădălina Manole, Andreea Bălan, Mirabela Dauer, Mihaela Mihai, Marina Florea, Alexandru Arşinel, Gheorghe Gheorghiu.
În 2011, a lansat colecţia de albume ''Parte din viaţa mea'', ce reuneşte patru discuri ale artistului cu melodii ale anilor '70,'80,'90 şi 2000.
În 2012, a primit Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Uşoare ''O zi printre stele'', din partea Ministerului Culturii şi Cultelor. În acelaşi an, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România i-a editat un caiet de cântece selectate din şlagărele lansate în trei decenii.
La începutul anului 2014, Mihai Constantinescu a lansat un nou album, pe care se regăseşte piesa "Aşa şi aşa" şi piesa ''Şi te-am iubit''.
Din bogata sa discografie amintim: 1974- ''Iubiţi-ne că suntem flori/ De unde vii?/ Peniţa/ Sora mea cea mică'' (EP- Electrecord); 1979- ''Olimpia Panciu- Mihai Constantinescu'' (EP- Electrecord); 1972- ''Marius, Olimpia, Mihai'', împreună cu Marius Ţeicu şi Olimpia Panciu (Album- Electrecord); 1972- ''Un zîmbet şi o floare'' (Album- Electrecord); 1978- ''O floare'' (Album- Electrecord); 1980- ''Mihai Constantinescu'' (Album- Electrecord); 1982- ''Speranţă şi vis'' (Album- Electrecord); 1983- ''Hei, copilărie'' (Album- Electrecord); 1985- ''Mihai Constantinescu'' (Album- Electrecord); 1986- ''Te caut mereu'' (Album- Electrecord); 1987- ''Sus în deal'' (Album- Electrecord); 1987- ''Sunt un om obişnuit'' (Album- Electrecord); 1989- ''Cântă iubire'' (Album- Electrecord); 1991- ''La est şi vest de Prut'', împreună cu Anastasia Lazariuc (Album- Electrecord); 1993- ''Adio tristeţe'', împreună cu Anastasia Lazariuc (Album- Electrecord); 1994- ''Maria'' (Album- Electrecord); 1994- ''Cine ştie'' (Album- Electrecord); 1996- ''Anotimpurile'' (Album); 1999- ''O lume minunată'' (Album); 2000- ''Samba, samba'' (Album); 2010- ''Parte din viaţa mea'' 4 CD Box (Compilaţie).
În octombrie 2017, Mihai Constantinescu a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale pe cord deschis. Medicii i-au înlocuit o valvă care îi punea viaţa în pericol, iar operaţia a durat mai bine de opt ore. În 2018 artistul a fost spitalizat din nou, după ce a avut un puseu de tensiune. În februarie şi mai 2019, Mihai Constantinescu a fost din nou internat în spital pe fondul mai vechilor afecţiuni.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
În ultimii zece ani, artistul a suferit două intervenţii la inimă şi în urmă cu câteva luni a renunţat să mai susţină concerte.