”În spatele intenţiei de a înlătura latina din şcoală văd revărsându-se, planturoasă şi distrugătoare, lenea intelectuală. Este mai gravă decât „simpla“ indiferenţă faţă de cuvântul scris, faţă de un patrimoniu cultural, faţă de ceea ce ne constituie ca oameni. Este reflexul distructiv, legea nemărturisită a minimului efort, exact acea aversiune care te scoate de pe orbita fiinţelor gânditoare”, a scris pe Facebook, folosoful Mihai Şora.
Potrivit www.edupedu.ro, grupul de lucru al Ministerului Educaţiei care lucrează la revizuirea planului cadru pentru învăţământul gimnazial a realizat până acum 4 variante de plan-cadru pentru clasele V-VIII.
În Varianta 2 avută în vedere, ar urma să dispară materia “Limba latină”. De asemenea, vor fi tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie şi Istorie. În plus, dispar materiile ”Educaţie tehnologică” şi ”Consiliere şi dezvoltare personală”.
Vor fi obligați elevii să poarte mască la cursuri? „Au purtat mască la examen”
„ Masca, la momentul acesta, prin lege este stabilit că este obligatoriu de purtat. Dacă vă amintiţi, nu de foarte mult timp, am încheiat examenele naţionale.
Copiii au purtat mască la examen", a spus Anisie.
Ministerul Sănătății va lua decizia dacă în clasele primare și la grădiniță va fi obligatorie masca.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„Aici trebuie să decidă Ministerul Sănătății. Nu putem noi să decidem în locul lor.(...) Copii sub 5 ani nu poartă mască”, a mai spus aceasta.
Autoritățile se gândesc și la sănătatea profesorilor
„Ne preocupă sănătatea copiilor, dar şi sănătatea cadrelor didactice. S-a vorbit foarte mult în spaţiul public, au fost foarte mulţi specialişti din Ministerul Sănătăţii sau medici care s-au pronunţat asupra faptului că sunt asimptomatici copiii, dar, în acelaşi timp, transmit foarte repede virusul către adulţi.
Prin urmare, trebuie să ne gândim şi la sănătatea şi siguranţa cadrelor didactice, a personalului din unitatea de învăţământ", a adăugat ministrul Educaţiei.
Situațiile în care într-o clasă sunt și 30 de elevi vor fi analizate la nivelul fiecăriei instituții de învățământ.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
„În acelaşi timp, atât în scenariul 1, cât şi în scenariul 2, trebuie respectate normele de igienă şi normele de sănătate publică.
(...) Ultimele precizări de la OMS prevăd o distanţare de un metru. La momentul acesta, fiecare inspectorat şcolar face o analiză.
Am solicitat-o încă de la videoconferinţa pe care am avut-o luni. Vor realiza pentru fiecare unitate de învăţământ, inclusiv acea oglindă a clasei, ca să vedem care sunt problemele şi să găsim soluţiile până la momentul 14 septembrie”, a subliniat Monica Anisie.