Cu toate ca multi dintre greii PSD sustineau inainte de sedinta ca Mihai Tudose ar trebui sa ramana premier, numai 4 au votat impotriva retragerii sprijinului politic, iar 4 s-au abtinut. Ceilalti, adica 60 de social-democrati i-au cerut demisia. Iar seful guvernului s-a conformat. Insa a anuntat ca pleaca din palatul Victoria cu fruntea sus.

 

MIHAI TUDOSE: "Tot timpul e loc de mai bine. Eu nu am dorit sa rup partidul. Eu imi reprosez ca nu am facut mai multi kilometri de autostrada, ca nu am facut spitale"

LIVIU DRAGNEA: "Au fost mai multe reprosuri. Nu le pot reproduce ca ar insemna sa mai stam 5 ore. Concluzia a fost ca nu se mai poate continua asa, pentru ca exista o stare conflictuala intre partid si guvern, cat si in interiorul guvernului"

Dupa 5 ore de discutii furtunoase, premierul demisionar a spus ca, o data cu demisia, a disparut si tensiunea dintre el si liderul social-democratilor Liviu Dragnea, cu care a intrat in conflict cand i-a cerut  ministrului de interne Carmen Dan sa se retraga.

MIHAI TUDOSE: "Acum e buna. Acum e foarte buna. Dar pana acum cum a fost? Tensionata, ca asta e. Practic, v-ati dat jos din trabant acum? Da"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

LIVIU DRAGNEA: "Sunt absolut sigur ca voi avea cu Mihai Tudose exact relatia pe care am avut-o inainte sa devina premier. Dar ce l-a schimbat in aceste 7 luni sau cine? Nu stiu. O sa tot discutam despre asta.

Colegilor mei le-am spus despre un personaj veninos dintr-o institutie care a facut si face rau. Poate o sa faca si cu viitorul prim ministru. Nu va avea cum"  

Nici ceilalti membri ai cabinetului nu au facut lumina. Ministrul muncii, Olguta Vasilescu, a iesit vorbind la telefon si a intrat in viteza in masina. Iar colegul ei de la agricultura, Petre Daea, s-a invartit minute bune prin curtea PSD in cautarea unei porti pe unde sa iasa cat mai repede.  

-"Cum e, domnule ministru, un infractor isi da jos al doilea prim ministru ca sa scape de puscarie? M-ati inchis aici? Da, sunteti inchis. Nu se poate. Trebuie sa ies"

-"Doamna Carmen Dan, va simtiti responsabila pentru aceasta plecare a Guvernului? Eu am facut ce trebuia sa fac"

Intrebata daca va continua controversatele destituiri din Politia Romana, acum ca a plecat Mihai Tudose, Carmen Dan a spus doar ca va merge inainte cu... masurile legale. Insa, sunt voci in partid care nu o mai vad nici pe ea la carma unui minister atat de important.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

SERBAN NICOLAE: "Mi-e greu sa cred ca acum, dupa situatia asta, ar mai avea autoritatea necesara sa conduca un minister cum e ministerul de Interne. E un minister greu, unde e nevoie de riguoare, autoritate, de respectarea ierarhiei"

Astfel de episoade am trait si in urma cu 7 luni, atunci cand cei din PSD si-au mai daramat un guvern. Atunci, Sorin Grindeanu, care a avut aceeasi soarta, anticipa scenariul de azi.  

 SORIN GRINDEANU, FOST PREMIER AL ROMANIEI: "Premierul desemnat, Mihai Tudose, ar trebui sa fie constient- si eu cred ca este constient de acest lucru- si sa se pregateasca pentru momentul de peste cateva luni, cand ii va veni randul. Eu stiu ca lui Mihai ii place sahul, asa ca sa pregateasca foarte bine miscarile viitoare"

La 7 luni de la acea declaratie, Sorin Grindeanu, care intre timp a fost numit presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii dupa ce s-a impacat cu Liviu Dragnea, nu mai vrea sa comenteze acest subiect.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si