Ei s-au rugat la Sfantul Antonie cel Mare, sfant care este cinstit de lumea crestina in data de 17 ianuarie.

Desi vremea de afara nu a fost deloc prietenoasa, asta nu i-a impiedicat pe credincios sa stea la coada ore in sir pentru a se ruga la icoana facatoare de minuni a Sfantului Antonie cel Mare, icoana ce se afla de peste 165 de ani in biserica.

La finalul slujbei, la restaurantul de langa biserica, credinciosii au fost serivit cu mancare calda si cu ceai cald pentru a mai uitat de frigul pe care l-au indurat.

Dupa litrughie, la biserica si-a facut aparitia si Patriarhul Daniel, care a sfintit lacasul de cult, apoi i-a binecuvantat pe credinciosi cu aghiasma.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Sfantul Antonie cel Mare a trait in secolul al III-lea si inceputul secolului al IV-lea. Nascut in satul Coma din Egiptul de Mijloc in anul 251, a fost fiul unor tarani crestini instariti. Pe cand Antonie avea 20 de ani, dupa moartea parintilor sai, si-a impartit averea la saraci, si-a incredintat sora unei comunitati de fecioare si s-a retras in singuratate.

Dupa ce s-a nevoit o perioada intr-o coliba de langa satul natal, sub povatuirea unui ascet mai batran, Antonie s-a mutat intr-un mormant pagan; apoi, pe cand avea 35 de ani, Sfantul Antonie s-a mutat intr-un loc numit Pispir, la marginea desertului. Aici a locuit sfantul timp de 20 de ani, pana cand ucenicii sai l-au silit sa paraseasca acest loc. Acum Antonie devine deja parintele duhovnicesc al multor calugari din diversele comunitati monastice din pustia egipteana, cele mai vestite fiind cele din Nitria si Sketis.

Dupa ce in anul 310 face o calatorie la Alexandria pentru imbarbatarea crestinilor prigoniti din cauza persecutiei lui Maximin, Antonie se stabileste in 312 in adancul desertului, pe muntele Kolzim. Aici a ramas sfantul pana la sfarsitul vietii, impreuna cu doi ucenici, parasind locul doar pentru a-si vizita discipolii si pentru a doua sa calatorie la Alexandria, in sprijinul Sfantului

Atanasie cel Mare, persecutat de sustinatorii ereticului Arie. Sfantul Antonie a trecut la cele vesnice in anul 356 la varsta de 105 ani.

Catolicii il cinstesc si ei in 17 ianuarie pe Sfantul Anton.

Sursa Foto: news.ro/Elvira Gheorghita


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si