Funeraliile pentru liderul iranian Ebrahim Raisi au început pe 21 mai. Mii de oameni au ieșit în stradă la Tabriz, pentru a-l plânge pe președintele Iranului. 

Oficial, Iranul este în doliu național pentru 5 zile după decesul neașteptat al lui Ebrahim Raisi. Totuși, nu toată lumea plânge moartea președintelui iranian. Pentru multă lume, dispariția „Măcelarului din Teheran” este cu adevărat un motiv de bucurie.

presedinte iran, ebrahim raisi, accident elicopter, iranieni

Au fost declarate 5 zile de doliu național în Iran. 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Sub mandatul lui Raisi au avut loc proteste extrem de ample, fiind considerate cele mai importante de la întemeierea Republicii Islamice, astfel că nu e deloc de mirare că mulți iranieni nu îl plâng deloc pe președintele Iranului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Ebrahim Raisi, președintele Republicii Islamice Iran, cunoscut de noi, iranienii, drept Măcelarul din Teheran, a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te pentru moartea lui Ebrahim Risi și a ucigașilor națiunii. Este dreptul tău. Sunt fericită de fericirea voastră!”, a transmis pe rețeaua socială X Masih Alinejad, activistă iraniană pentru democrație.

Citește și: Președintele Iranului amenință că va distruge complet Israelul. Armele nucleare, în centrul noului război

Pe parcursul timpului, Ebrahim Raisi a fost aspru criticat pentru o parte dintre deciziile pe care le-a luat pe parcursul mandatului său, care s-a încheiat brusc, în urma accidentului de elicopter în urma căruia liderul iranian și-a găsit sfârșitul. 

„Cred că, deși e o competiție strânsă, președintele Raisi are mai mult sânge pe mâini decât oricare alt oficial al Republicii Islamice. Și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în justiție.

În anii '80, cel mai sângeros deceniu al Republicii Islamice, în care au fost executați mii de dizidenți, Raisi era în sistemul judiciar. Cel mai important și cel mai infam, în 1988, a făcut parte dintr-un grup de 2 până la 4 persoane care a trimis la moarte peste 3.000 de prizonieri politici, dacă nu mai mulți”, a declarat Analistul Arash Azizi, notează digi24.ro.

presedinte iran, ebrahim raisi, accident elicopter, iranieni

Ebrahim Raisi

[Sursa foto: Captură YouTube]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si