La New York, mii de protestatari s-au strâns in Manhattan si s-au indreptat spre Trump Tower, unde locuieste presedintele ales.

Alte câteva sute de persoane au scandat “Nu esti presedintele meu!” in parcul Manhattan, relateaza News.ro.

Manifestantii au aruncat cu obiecte in jandarmi si au spart vitrina unei farmacii in Oakland, California. Politia a raspuns cu gaze lagrimogene in protestatari.

In Centrul Chicago, aproximativ 1.800 de oameni s-au strâns in fata Trump International Hotel and Tower, strigând “Nu Trump! Nu KKK! Nu Statelor Unite rasiste!”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Politia din Chicago a inchis drumurile, pentru a bloca manifestantilor. Nu exista informatii privind violente si arestari.

„Sunt ingrozita de ce se intâmpla in aceasta tara”, a spus Adriana Rizzo, in vârsta de 22 de ani, din Chicago. Ea flutura o pancarta pe care scria “Bucurati-va de drepturile voastre sât puteti”.

La Seattle, politia a raspuns la un incident armat cu cinci raniti, in apropiere de protestul anti-Trump.

Potrivit politiei, incidentul armat nu a avut legatura cu protestele.

Manifestatii de amploare au avut loc si la Philadelphia, Boston si Portland, Oregon. Noi proteste urmeaza sa aiba loc la San Francisco si Los Angeles.

La Austin, capitala statului Texas, circa 400 de oameni au iesit in strada.

Anterior, circa 1.500 de elevi si profesori s-au strâns in curtea liceului Berkeley, din zona San Francisco, inainte de a se indrepta spre campusul Universitatii California.

Reprezentantii campaniei lui Trump nu au reactionat deocamdata.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si