Potrivit legendei, în fiecare an, în 28 noiembrie, cu un sfert de oră înainte de ora 17.00, razele soarelui ar forma deasupra faimoasei stânci o piramidă energetică. Legenda atrage în fiecare an sute de persoane, multe dintre ele nefamiliarizate cu drumeţiile montane.

În zonă ar avea loc fenomene paranormale

„A devenit deja o tradiție ca în ficare an, pe 28 noiembrie, iubitorii muntelui să celebreze  Ziua Sfinxului. Legenda spune că astăzi, fix la ora 16:45, razele soarelui formează o piramidă magică cu puteri vindecătoare.

Cert este însă faptul că megalitul sculptat de vreme în forma unui chip uman și Babele din Bucegi, monumente aflate pe teritoriul județului Dâmbovița, reușesc să strângă în jurul lor oameni care apreciază muntele și ceea ce natura ne-a oferit. De asemenea, mă bucur să văd că, de la an la an, numărul celor care urcă în Munții Bucegi crește! În județul Dâmbovița sunt atât de multe lucruri frumoase de descoperit și de vizitat, iar noi vom face tot ceea ce este posibil ca acest lucru să se întâmple în cele mai bune și civilizate condiții ”, a transmis, pe Facebook, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Citește și: Restricții de circulație de 1 Decembrie în București. Pe ce bulevarde vor defila militarii din Armata Română

Oamenii spun că în zona Sfinxului vor avea loc diferite fenomene inexplicabile.

Care este limita de vârstă 

Pentru ca doritorii să se bucure de această experiență, în zonă se organizează trasee montane cu ghizi, dar cei care vor să parcurgă traseul trebuie să aibă între 7 și 60 de ani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citește și: Se spală de Sf. Andrei 2022? Iată ce spun preoții

Traseul Dichiu-Piatra Arsă- Sfinx are 9 kilometri, iar ultimii patru kilometri trebuie parcurşi pe jos.

Citește și: Cum va fi vremea de 1 decembrie 2022. Temperaturile vor marca o scădere la nivelul întregii țări

În 2021, mai mulți dintre turiști au rămas pe munte după ce s-a întunecat și a fost nevoie de intervenția salvatorilor montani pentru a-i ajuta să coboare. Au avut loc în total cinci intervenții de salvare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si