"O mănuță o pui pază aici și acuma bagi înapoi mânuța aici înăuntru ca să-i facem burtică. Așa, și împinge cu degețelele... împinge... ai... în ce tot, în ce tot".

Cea care i-a învățat pe curioși tainele olăritului este Ana Florea. De câțiva ani tânăra care locuiește la doar câteva sate distanță, a accesat fonduri și și-a construit acasă propriul atelier în care produce diferite obiecte din lut.

"La alegerea copiilor, fiecare și-a modelat ba un bol, ba o bază, o căniță".

"Am făcut farfurie ți-a plăcut ea".

Festivalul din inima pădurii, atracție turistică

La festivalul din inima pădurii a venit și Ianoși. Bărbatul lucrează cu lemnul de zeci de ani, iar din pasiune, atunci când are timp, realizează și tot felul de obiecte neconvenționale, toate cu ajutorul unui strung.

"- Cu dalta... fac formele... diferite forme, din tot felul de d-astea

- Asta e o ciupercă?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

- Asta o ciupercă, da, făcut din creangă de nuc, aci pe loc.

- Da și vopsiți apoi?

- Da, dăm cu ulei de in de obicei sau ulei de măslină".

Și cum muntele provoacă uneori și o foame de nestăvilit, nu au lipsit nici vendorii, mulți dintre ei locali, care au pus pe mese mâncăruri pregătite după rețetele tradiționale.

"Am început să ieșim pe piață cu burgerul de bivoliță, o carne...

de la animale crescute și pășunate în Munții Apuseni".

"Astăzi am adus un produs nou, vișli, după o rețetă proprie... vișlii făcuți din carne de capră, oaie și carne de porc. Vișlii se mănâncă cu muștar și cu boia iute, sunt un pic picanți merg și la grătar și fierți".

"Am rămas plăcut surprinsă să văd cât de bine e organizat... și oarecum mă duce așa cu gândul la festivalurile din, ăă, Slovenia, Polonia".

"Suntem și cu animalul, poți veni... cu orice animal, pisică câine tot ce este, ca să poți să aduci aici, este loc pentru toată lumea".

"Eu ca autoritate locală mi-am dorit să promovez zona, să ne promovăm comuna noastră Căpești frumoasă, să ne promovăm Valea Dâlbii frumoasă"

Evenimentul își propune să promoveze principalele atracții ale zonei, îmbinând natura, muzica bună, tradițiile și gastronomia locală. Vineri și sâmbătă pe scenă a urcat trupele Subcarpați și Zdob și Zdub. Festivalul se va încheia cu un concert susținut de Damian Drăghici and Brothers.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si