Francezii sunt în continuare împotriva permisul sanitar, astfel au fost au avut loc numeroase proteste, unele violente, de când administrația Macron a anunțat planul de a impune vaccinarea.

Proteste masive pe străzile Parisului împotriva permisului sanitar și a obligativității vaccinării în Franța 

Președintele Emmanuel Macron a afirmat că s-ar putea ajunge la obligativitatea vaccinării anticovid la nivelul populației generale, în cazul in care, avansul tulpinii Delta nu va putea fi ținut sub control.

Protestatarii continuă să protesteze masiv contra permisului sanitar care condiționează accesul în anumite locuri publice, deși curtea constituțională a Franței, Consiliul Constituțional, a validat legislația adoptată de guvern și parlament.

Mii de oameni protestează împotriva permisului sanitar și a obligativității vaccinării în Franța
Mii de oameni protestează împotriva permisului sanitar și a obligativității vaccinării în Franța[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform legii, toate cadrele din sistemul sanitar, mai puțin cele exceptate din motive medicale, trebuie să se vaccineze până pe 15 septembrie, altfel nu-și vor mai putea exercita meseria și prin urmare nu mai vor fi plătte.

Citeste si: Incendiile puternice din Turcia continuă să facă ravagii, 13 focare fiind scăpate de sub control- VIDEO

Astfel, permisul sanitar condiționează accesul de săptămâna viitoare în localuri, în anumite instituții publice.

Nu și în școli, însă aici vor fi intensificate testările, pentru depistarea rapidă a unor eventuale cazuri și izolarea lor înainte să dea naștere unor noi focare.

Totodată, controversa referitoare la permisul sanitar și de obligativitatea vaccinării în anumite sectoare a fost exploatată și politic, de către extrema dreaptă și stânga radicală, pe motiv că încalcă drepturi fundamentale ale cetățenilor.

Însă, Consiliul Constituțional menționează că legislația legată de imunizare și permisul sanitar nu încalcă libertățile fundamentale, deci poate fi implementată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si