Participantii s-au rugat impreuna, au cantat cantece religioase si au cerut organizarea unui referendum in acelasi timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie ca sa modifice Constitutia si sa specifice explicit ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti.

Peste 1.000 de oameni s-au adunat sambata, in jurul orei 11.00, in Piata Unirii, din Oradea, numarul participantilor crescand pe parcursul manifestarii la cateva mii, odata cu oprirea ploii.

Unii dintre participanti au purtat steaguri tricolore, iar altii au afisat pancarte cu mesaje precum: "Un strigat firesc menit sa protejeze firescul! ”, "Sustinem familia intemeiata intre un barbat si o femeie ” sau" Milioane de romani cer referendum pentru firesc”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mai multi parinti si-au adus copiii la miting spunand ca acestia pot fi doar "rodul unei familii traditionale, o familie bazata pe dragostea curata dintre un barbat si o femeie”.

"Inainte de toate, aceasta intalnire este un act de marturisire a credintei noastre stramosesti, a valorilor traditionale.

Este un act de unitate pentru ca, daca ati privit in jur, ati vazut oameni de diferite confesiuni religioase, de etnii diferite, dar care toti au pe buze aceleasi cuvinte: familie traditionala. Am venit cu bucurie, am venit cu dragoste pentru ca noi propovaduim credinta crestina care este o credinta a dragostei, a unitatii si a iubirii”, a spus unul dintre preotii prezenti la intalnire, potrivit News.ro.

Adunarea publica de la Oradea, asa cum a fost numita de c[tre organizatori, a durat doua ore, perioada in care participantii s-au rugat impreuna, au cantat cantece religioase si au cerut organizarea unui referendum in acelasi timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie pentru modificarea Constitutiei si precizarea explicit[ ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat ce parere are despre demersul Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei in sensul definirii casatoriei ca fiind exclusiv intre o femeie si un barbat, ca el este adeptul tolerantei si considera ca fiind "gresita" calea "fanatismului religios" si a solicitarilor ultimative.

Curtea Constitutionala a avizat pozitiv, pe 20 iulie, initiativa de modificare a Constitutiei astfel incat sa se stipuleze explicit ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre barbat si femeie, nu pe cea intre soti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si