Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Mii de porci urmează să fie sacrificați, după ce un focar de pestă porcină a fost identificat în Timiș

Un nou focar de pestă porcină a fost descoperit la o fermă din județul Timiș. 20.000 de porci urmează să fie sacrificați.

Diana Puiu,

Mii de porci urmează să fie sacrificați, după ce un focar de pestă porcină a fost identificat în Timiș

[Sursa foto: hotnews.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În total, 18.300 de porci aflați într-un pavilion al fermei din localitatea Pădureni vor fi sacrificați. Mai multe focare au fost identificate în Timiș, în ultima perioadă.

Citeste si: Focar de pestă porcină la Iași. 20.000 de animale vor fi eutanasiate

"Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând niciun risc de îmbolnăvire, însă este extrem de contagioasă în rândul porcilor şi cauzează pierderi economice covârşitoare", a precizat prefectul judeţului Timiş, potrivit Agerpres.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: O altă alertă de pestă porcină a fost dată în Dâmbovița

Alertă de pestă porcină în Dâmbovița

Tot mai multe focare de pestă porcină sunt idntificate în ferme, în țară.

Zeci de porci din Dâmbovița au fost uciși și au fost dispuse mai multe măsuri sanitare, după ce un alt focar de pestă porcină a fost identificat în Dâmbovița. 

Citeste si:  Focar de pestă porcină la Iași. 20.000 de animale vor fi eutanasiate

„DSVSA Dâmbovița a confirmat prezența virusului pestei porcine africane la porcul domestic într-o exploatație non-profesională din comuna Dragodana, satul Străoști, județul Dâmbovița.

Comitetul Local pentru  Combaterea Bolilor, sub coordonarea Prefectului Județului Dâmbovița, s-a întrunit în data de 02.11.2022 pentru a adopta planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli”, anunță DSVSA Dâmbovița.

Citeste si:  Suspiciune de pestă porcină africană la o fermă din România. 39.000 de porci ar putea fi ucişi

Focar de pestă porcină la Iași. 20.000 de animale vor fi eutanasiate

Pestă porcină la o comună din Iași. Direcția Sanitar Veterinară a început eutanasierea mai multor animale.

„Avem echipe care lucrează până seara târziu, chiar și la lumina eflectoarelor, să eliminăm posibilitatea răspândirii virusului. Sunt foarte mulți oameni implicați. Am solicitat sprijin, deja au venit colegi de la Vaslui, așteptăm colegi de la Botoșani și Neamț.", spune Bogdan Novenschi, director adjunct DSV Iași.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI