Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Mii de refugiați din Ucraina în adăpostul de la Romexpo. Anastasia și cei doi copii au fost nevoiți să își părăsească țara: ”Nu am vrut să plec”

2000 de refugiati și-au găsit o clipă de liniște în adăpostul amenajat special pentru ei la Romexpo, în București. Au venit cu autocarele de la granița României cu Ucraina și urmează să plece către Turcia cu avionul. Oamenii sunt ajutați de Ambasada Turciei la București.

Andreea Albu,

Mii de refugiați din Ucraina în adăpostul de la Romexpo

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ambasada Turciei din România ajută grupuri numeroase de refugiați, care își găsesc acum un pic de liniște si speranță într-unul din pavilioanele Romexpo. 

Anastasia și cei doi copii ai ei au ajuns în România după ce au fost nevoiți să își părăsească țara. În timp ce povestește cât de mare este durerea de a-și părăsi pământul natal cu doi copii mici alaturi, fetița ei încearcă să-i aline suferința cu sărutări de copil cuminte.

Femeile trec cu micuții în brațe granița în timp ce bărbații rămân să lupte în război

„Am fost nevoită să îmi las fratele acasă și să plec. Nu am vrut să plec, am stat cinci zile acolo, dar erau bombardamente și primeam informații că vor fi atacuri nucleare”, le-a povestit femeia jurnaliștilor.

Citeste si: VIDEO| La granița dintre viață și moarte

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Iubesc Ucraina, iar fratele meu a plecat acum să apere țara. Eu am doi frați, unul are 18 ani, iar celălalt are obligație militară și apară țara acum.” 

Mărturii din infern

În centrul amenajat la Romexpo special pentru refugiatii din Ucraina este și Mustafa. El este cetățean turc, iar soția sa este rusoaică. Au fugit din Kiev de frica bombardamentelor.

El le-a povestit jurnaliștilor cum în primele zile nu au putut să iasă din case și au avut probleme cu lipsa de mâncare. Acum cei doi plănuiesc să meargă în Turcia, unde locuiesc părinții lui.

Citeste si: România se mobilizează pentru a-i ajuta pe ucraineni. Un nou transport cu ajutoare a plecat astăzi spre Ucraina

Oksana are cu ea doi copii mici.

După un drum obositor din Ucraina însangerată, va merge catre Istanbul, acolo unde o asteaptă soțul.

„Fiul meu, două nopți a dormit în subsol în cărucior, iar eu cu fiica mea am fost în casă pentru că la subsol a început să plângă puternic și am riscat să îmi las copilul cu rudele jos și să pot merge să îl culc pe celălalt. Nimeni n-a putut să doarmă, toți erau stresați, este deja de nesuportat.” 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Refugiați primiți ca în sânul familiei

Ambasada din Kiev și Consulatul din Odessa urmăresc organizează plecări în momentele mai liniștite. Acum au venit refugiați de cetățenie turcă din Kiev cu trenul, iar autobuzele din Turcia au fost să îi ia de la Vama Siret pentru a-i aduce în București. Refugiatii din Ucraina au ajuns azi dimineață cu autocarele în București și urmează ca alte zeci de mii să primească în continuare ajutor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI