Cu nervii întinși la maximum, mai mulți români au început să strige din toți plămânii către autoritățile engleze. Călătorii, disperați de situația pe care o trăiesc au organizat un protest spontan în aeroport. 

Protest spontan în aeroport

De peste 2 zile, traficul aerian din Marea Britanie este paralizat din cauza gerului și a zăpezii, iar zeci de zboruri către țara noastră au fost anulate.

Mii de români au fost blocați în aeroportul Luton din Londra. Mai mulți pasagerii care s-au săturat să aștepte au început să huiduiască și să strige la unison „Vrem acasă!“  

Supărat că a fost nevoit să aștepte de ore bune, un bărbat a lovit chiar cu pumnii în peretele despărțitor al caselor de bilete.

Citește și: Un băiețel s-a stins din viață în timp ce încerca să salveze 3 băieți căzuți într-un lac înghețat. Jack avea doar 10 ani

Autoritățile engleze susțin că zborurile au început să fie reluate, iar o parte dintre curse au fost reprogramate pentru zilele următoare. Oamenii care au ajuns în ţară au povestit că au petrecut chiar zeci de ore în aeroport şi au dormit pe jos. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un bebeluș a fost adus pe lume în toaleta unui avion. Tânăra mămică nu știa că este însărcinată

Ministerul Afacerilor Externe a lansat luni o atenționare de călătorie prin care informa cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că în perioada 12-13 decembrie 2022 autoritățile britanice au anunțat perturbări ale serviciilor de transport aerian din cauza vremii nefavorabile, fiind emis un cod galben de gheață și ceață, în vigoare în Scoția, zona capitalei Londa și sud-vestul Angliei.

Probleme pe aeroporturile din Franța

Și în aeroporturile din Paris se anunță haos din cauza vremii nefavorabile. Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află deja sau intenţionează să călătorească în Franța că pentru 33 de departamente din nordul ţării, a fost emis un cod portocaliu de zăpadă şi polei pentru miercuri, 14 decembrie.

Citește și: ANM a emis un Cod galben de ceață și vânt pentru mai multe județe din țară

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile a anunţat perturbări ale traficului aerian la plecările şi sosirile de pe aeroporturile Charles de Gaulle şi Orly din Paris, a anunţat MAE marţi seară.

Citește și: Mii de români, blocați în aeroport la Londra

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de web http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si