Mii de români cer cardul de sănătate european. Cum poate fi obținut
Tot mai mulți români își doresc cardul de sănătate european. Iată care sunt beneficiile acestuia, dar si cum poate fi obținut!
Cardul de sănătate european a fost introdus de Ministerul Sănătății în 2007.
Iată care sunt beneficiile acestuia, dar și cum poate fi obținut!
Cardul de sănătate european le asigură românilor servicii medicale de urgență gratuite, atât în Uniunea Europeană, cât și în Marea Britanie și Elveția. Persoanele care dețin cardul de sănătate european beneficiază de servicii medicale pentru mai multe boli, inclusiv cele cronice, precum și pentru sarcină sau naștere.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În primele luni ale acestui an aprorximativ 230 de mii de persoane au solicitat documentul electronic. Acesta poate fi obținut la Casa de sănătate din orașul în care sunteți asigurat. Solicitarea o puteți face online pe platforma casei, iar la rubrica „card european”, trebuie să încărcați cartea de identitate.
„Cardul asigură urgenţele medicale, dar și alte situații cum ar fi dializa ori oxigenoterapia sau nașterea prematură, pot exista şi servicii cu coplată” a explicat Larisa Mezinu, purtător de cuvânt CNAS, potrivit Știrile ProTV.
Citeste si: Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți schimbi medicul de familie în 2022?
Salariații trebuie să întocmească un dosar care să cuprindă următoarele acte:
Pensionarii trebuie să întocmească un dosar care să cuprindă următoarele acte:
Citeste si: VIDEO| Reguli noi pentru cei care primesc ajutor social. Ce condiții trebuie respectate
În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 0- 18 ani, pentru eliberarea cardului de sănătate, dosarul trebuie întocmit de părinți.
Citeste si: Ce a rămas din vila de lux a lui Paris Hilton? Primele imagini după incendiu- radioimpuls.ro
Tinerii cu vârsta între 18- 26 ani, elevi, studenți sau ucenici care nu realizează venituri din muncă și doresc să obțină cardul de sănătate european, trebuie să prezinte următoarele acte: