Update: In Piata Victoriei din Bucuresti sunt deja violente intre protestatari si jandarmi- Totul despre asta poti sa citesti AICI ---  https://www.stirilekanald.ro/rd-18343012

Updata: Protestatarii au blocat traficul in Piata Victoriei! 

UPDATE: Presa internationala despre protestul disporei: Romanii vor cere demisia Guvernului si alegeri anticipate

"Romanii din diaspora au inceput sa se intoarca acasa pentru un protest anti-guvernamental, prin care vor cere demisia Guvernului si alegeri anticipate”, scriu jurnalistii de la Associated Press
"De cand social-democratii au castigat alegerile in 2016, romanii au protestat de mai multe ori fata de masurile luate de Guvern de a impune legi care ar slabi lupta anticoruptie”, scrie AP, amintind si de condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive.

UPDATE: "Dragnea, STATUL PARALEL VINE ACASA!" O romanca stabilita in Canada a zburat 17 ore ca sa vina la mitingul diasporei. Ada Bucur se intreaba pentru ce ar calatori atatea ore Liviu Dragnea.

"Statul Paralel vine acasa, domnule Dragnea! Cu avionul, cu masina, cu trenul, cu autobuzul sau cu piciorul, Statul Paralel se va infiinta in Piata Victoriei pe 10 august pentru a va mai explica inca o data cat va detesta.

Pe dvs. si pe tovarasii dvs., cei care ati alungat cel putin doua generatii de romani din tara lor. Si i-ati trimis in state paralele. Asadar, voi veni tocmai din Vancouver ca sa protestez. Si vreau sa va intreb: „Dvs. pentru ce ati calatori atatea ore?” O raspund tot eu..., e prea evident: „Pentru un mojito in Costa Rica”. Asta e deosebirea dintre cei ca mine si cei ca dvs.
– scopul pentru care faci un efort. De ce vin eu si cei 600.000 de oameni ca mine in Piata Victoriei si de ce veniti dvs. si cei 100.000 pe care i-ati adunat cu greu? Scopul sau sensul fiecaruia e definitia lui pe pamant. Prin urmare, ne vedem acasa. Iar noi, Statul Paralel, suntem Acasa. Noi venim, dvs. probabil ca va faceti bagajele pentru Brazilia"
, a scris Ada Bucur pe republica.ro

„Romanii din diaspora protesteaza pe 10 August la Bucuresti. Chemam alaturi de noi pe fratii nostri din tara care demonstreaza fara oprire impotriva coruptiei de mai bine de un an. Suntem impreuna! CONTINUAM LUPTA iMPOTRIVA CORUPtIEI! Nu renuntam la democratie! Aparam statul de drept! Nu vom lasa sa castige nedreptatea, hotia si incompetenta!”, este unul dintre zecile de mesaje care circula de cateva saptamani pe Facebook.

Manifestatia anti-guvernamentala a fost anuntata pe Facebook de mai bine de o luna, fiind create mai multe pagini de eveniment pe care au fost postate fotografii cu cei care au plecat deja spre Capitala, cu tricouri cu mesaje precum „Nu mai vrem penali” si „Diaspora vine acasa”, cu afise, pancarte, steaguri si chiar stickere lipite pe masini si motociclete cu logo-ul mitingului.

Coloane de masini si motociclete sunt asteptate sa intre in Bucuresti, iar in mai multe orase din tara vor fi organizate manifestatii de solidaritate cu cei din Capitala

„Civilizati, imbracati in negru, dar hotarati, toti motociclistii, iubitorii de libertate si dreptate care vor si inteleg importanta zilei de vineri, din Ploiesti sau din toata Prahova sa mergem la protest vineri la Guvern. intalnirea langa benzinaria Petrom de vis a vis de Hipodrom la ora 17.00. Asteptam o jumatate de ora si plecam”, este anuntul postat de motociclistii din Ploiesti, care vor sa se mobilizeze pentru a intra in grup mare in Capitala.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In Budapesta s-au reunit romanii din Marea Britanie, Franta, Germania, Austria si tarile Nordice, pornind apoi joi spre Sibiu, unde s-au intalnit cu coloana de masini care a plecat tot joi din Timisoara, potrivit postarilor de pe paginile evenimentelor create pe Facebook. Astfel, vineri vor intra in Bucuresti coloanele de masini venite din Europa, dar si cele care au plecat de dimineata din Timisoara, Galati, Pitesti, Ploiesti, Baia Mare, Iasi, Constanta, Craiova si Targu Jiu.

Inca din timpul noptii au sosit in Piata Victoriei numeroase masini cu manifestanti, cu drapele mari, tricolore.

De asemenea, in mai multe orase din tara vor avea avea loc actiuni de protest, in semn de solidaritate cu romanii care vor protesta la Bucuresti. Astfel, oamenii vor iesi in strada si in Timisoara (Piata Operei), Bistrita (Piata Petru Rares), Cluj (Piata Unirii) si Galati (prefectura), in timp ce altii din Arad, Cluj, Alba Iulia si Brasov vor pleca si ei vineri spre Capitala.

Romanii din diaspora care nu au reusit sa ajunga la mitingul anti-guvernamental vor protesta in Londra, Amsterdam, Spania, Italia si Elvetia, in fata ambasadelor sau in piete.

Cazare in Bucuresti pentru cei veniti la protest

Bucurestenii s-au mobilizat si le ofera cazare in noaptea de vineri spre sambata, dupa protest, celor care vin din alte orase si din diaspora.

„Daca mai sunt oameni care nu si-au gasit cazare (vineri/sambata noaptea), am patru locuri (doua paturi- deci preferabil cupluri)- in zona Obor, pentru iubitori de pisici (sau macar sa nu fie alergici- am doua pisici). Ma puteti contacta pe privat ”, este unul dintre anunturile postate in grupul „Cazare gratuita si solidaritate pentru protestatari”.

Altcineva ofera gratuit o garsoniera pentru toata perioada weekendului.

Jandarmeria: Nu suntem trupe pretoriene in serviciul nimanui, suntem in sprijinul cetateanului

Jandarmeria Romana a spus joi ca au fost lansate in spatiul public mesaje si amenintari cu moartea la adresa jandarmilor care vor asigura ordinea la protestul diasporei de vineri, din Piata Victoriei, si ca nu va tolera astfel de atitudini si manifestari violente, iar jandarmii nu vor sta impasibili. "Nu suntem trupe pretoriene in serviciul nimanui, tocmai de aceea noi suntem in sprijinul cetateanului si furnizam un serviciu public”, au afirmat reprezentantii institutiei.

Reprezentantii Jandarmeriei nu au indicat un numar al fortelor de ordine care vor fi prezente in Piata Victoriei, insa au explicat ca dispozitivul va fi dimensionat in mod gradual, in functie de numarul de participanti. De asemenea, au mai spus ei,  vor veni in Bucuresti, in spriinul jandarmilor din Capitala, pentru asigurarea ordinii la protest, forte de ordine din mai multe judete.

Institutia a facut si o serie de recomandari pentru cei care vor participa la miting: sa aiba un comportament civilizat, sa respecte legea si indicatiile politistilor si jandarmilor, sa evite conflictele de orice natura, sa anunte jandarmii daca observa persoane care au un comportament antisocial ce ar putea pune in pericol siguranta oamenilor, sa nu aiba la ei bagaje voluminoase, sa isi supravegheze copiii si sa se delimiteze de grupurile al caror scop este de a provoca o interventie a fortelor de ordine.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Primaria Capitalei: Mitingul nu are organizator

Presedintele Federatiei Romanilor de Pretutindeni, Emanuel Cioaca, a anuntat in cursul acestei saptamani ca nu isi mai asuma organizarea mitingului, intrucat nu a primit niciun act oficial de la Primaria Capitalei. El a spus ca oamenii au dreptul sa protesteze in continuare si ca va fi si el, la randul sau, prezent la miting, insa nu in calitate de organizator.

Pe de alta parte, Primaria Capitalei a sustinut ca Federatia ignora faptul ca protestul din 10 august al romanilor din diaspora a fost autorizat, si ca presedintele acestea vrea doar sa induca ideea ca au primit doar o negatie la solicitarea de a organiza acest eveniment, in conditiile in care el a fost autorizat dupa intalnirea pe care primarul Gabriela Firea a avut-o cu autoritatile competente.

Ulterior, miercuri, viceprimarul Aurelian Badulescu a explicat ca daca Federatia Romanilor de Pretutindeni a anuntat ca renunta la organizarea actiunii de vineri din Piata Victoriei, a fost contactata urmatoarea entitate care a notificat PMB cu privire la organizarea unui eveniment, respectiv Platforma Actiunea Civica pentru Tineri, care insa nu isi asuma in scris organizarea protestului, fiind „organizator de fapt, nu de drept”. Badulescu a precizat ca reprezentantul PACT a refuzat semnarea unui protocol.

„Se incearca doar gasirea unor tapi ispasitori. Noi am venit din respect, fiindca asa este normal, sa discutam. De aceea nu am fost interesati de niciun fel de asumare de rol, de organizare, de protocol, dar este foarte important sa clarificam situatia. Deci pe 10 invitam cat mai multi oameni, eu personal cred ca vor fi sute de mii de oameni si mesajul este clar, caderea Guvernului Dancila si alegeri anticipate. Acesta este cel mai important mesaj, demisia Guvernului. Repet, noi am venit din buna credinta pentru ca am fost invitati, dar daca era o discutie intr-adevar de buna credinta, ar fi trebuit sa inceapa cu mult inainte. Noi am facut notificarea din 14 iunie”, a declarat in replica Tudor Carstoiu, reprezentant al PACT, la finalul discutiilor cu reprezentantii Primariei Capitalei.

Presedintele asociatiei Evolutie in Institutie, Cristian Dide, care l-a insotit la discutii pe Tudor Carstoiu, a explicat ca motivul refuzului semnarii acestui protocol este faptul ca legea nu obliga la semnarea unui document. El a spus ca nici macar nu este vorba ca un protest sa primeasca o autorizatie, pentru ca organizatorul manifestatiei trebuie doar sa notifice Primaria Capitalei cu privire la acest lucru.

Miercuri seara, Primaria Capitalei a transmis ca manifestatia anuntata pentru vineri, in Piata Victoriei, nu are organizatori, pentru ca niciunul dintre cei care au anuntat autoritatile ca organizeaza protestul nu a vrut sa semneze protocolul cu municipalitatea. Primaria sustine ca posibilitatea de a formula doar notificari catre autoritatile publice despre organizarea unor eveniment nu este prevazuta de lege.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si