Cei de la bugetul.ro au prezentat propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr 2/1968 privind organizarea administrativa a teritoriului Romaniei, proiect ce a fost aprobat de Camera Deputatilor.

Conform acestui proiect de lege, mai multe denumiri de localitati/orase din Romania isi schimba denumirea. Este vorba de cele care contin litera î, litera ce urmeaza sa fie inlocuita cu â.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Proiectul mai trebuie doar adoptat de Senat si promulgat de presedintele Klaus Iohanii, apoi sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Aceasta schimbare ii are in vedere si pe cei care stau pe o strada care contine in denumire litera î. Se doreste schimbarea denumirilor tuturor unitatilor administrativ-teritoriale, astfel incat ele sa respecte regulile de scriere trasate de catre Academia Romana. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si