In articol:
Un alt reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române a murit pe patul de spital, răpus de coronavirus. Starețul Mănăstirii Stânișoara, Laurențiu Popa era internat la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”.
Părintele stareț avea 66 de ani și a fost depistat cu COVID-19 pe data de 27 iulie, însă starea sa s-a agravat.
Părintele stareț era originar din Bacău, dar a slujit timp de 36 de ani la Mănăstirea Stânișoara, din județul Vâlcea, unde a restaurat biserica și paraclisul și a introdus curentul electric, potrivit mediafax.
Citeste si: Mascații au luat cu asalt clanurile după uciderea lui Emi Pian. Fratele lui Emi, Ciprian Pian, ridicat
Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen a murit și el tot răpus de coronavirus
Citeste si: Scene dramatice la audieri. Ce s-a întâmplat cu fiul lui Emi Pian
Citeste si: Mihaela Rădulescu și Felix Baumgartner își măresc familia după un deceniu de relație- wowbiz.ro
”Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul postat pe pagina de Facebook a Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei.
Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen a fost confirmat cu coronavirus în 20 aprilie, când a fost transferat de la Spitalul Judeţean Suceava la Institutul "Matei Balş", cu un elicopter, el având simptome severe de pneumonie.
IPS Pimen a fost stareţ al Mănăstirii Putna, preot duhovnic la mănăstirea Văratec, preot la mănăstirea Durău, muzeograf la mănăstirea Putna şi stareţ la Mănăstirea Sfântul loan cel Nou de la Suceava.
La recomandarea Arhiepiscopului şi Mitropolitului Moldovei, Teoctist Arăpaşu, pe 10 ianuarie 1982 a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei laşilor, cu titlul de Suceveanul. În urma reînfiinţării Arhiepiscopiei Sucevei, în ianuarie 1991, a fost ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor şi instalat la Suceava pe 3 martie 1991.
Citeste si: Scenariu negru pentru România: peste 70 de decese pe zi în septembrie, din cauza coronavirusului
Citeste si: Anunț pentru gospodinele de la bloc! Obiceiul care va fi taxat de la 1 ianuarie 2025- kfetele.ro
El a redeschis mai multe lăcaşuri care fuseseră închise în perioada comunistă, printre care Mănăstirea Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.
IPS Pimen a fost preocupat şi de problemele sociale din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, încurajând înfiinţarea a numeroase cămine şi aşezăminte speciale pentru cei nevoiaşi. Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a fost distins cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Mare Cruce de către preşedintele Emil Constantinescu.