Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Milioane de pești plutesc morți pe fluviul Darling, în urma unui val de caniculă

O regiune din sud-estul Australiei a fost grav afectată de un val de căldură. În consecință, pe fluviul Darling plutesc mii de pești morți, victime ale caniculei.

Maria Stiuca,

Milioane de pești plutesc morți pe fluviul Darling, în urma unui val de caniculă

[Sursa foto: Colaj YouTube/ Guradian News]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un fenomen îngrijorător a avut loc pe apele fluviului Darling din Australia. Milioane de pești au murit din cauza unui val de căldură.

Milioane de pești morți în Australia

Conform tvr.ro, experții spun că, după inundațiile recente, populația heringilor și a crapilor a crescut excesiv. Cu toate acestea, canicula din ultimele zile a făcut ca apa să se retragă, iar milioane de pești au murit din cauza nivelului foarte scăzut de oxigen din apă.

Citește și: Exemplar de Piranha fost descoperit în apa Crișului Repede. Aceștia ar putea extermina fauna unui întreg pârâu

De asemenea, căldura este un factor agravant din cauză că favorizează dezvoltarea unei alge care consumă oxigenul din apă.

Citește și: Imagini dramatice: 200 de balene pilot au murit după ce au eşuat pe o plajă din Tasmania

Aceeași sursă spune că este a treia extincție de pe fluviul Darling din ultimii 5 ani.

Citește și: FOTO Pisică de mare uriașă, pescuită din greșeală în Fluviul Mekong

Cum a devenit Elveția, din raiul bancherilor, miezul putred al crizei financiare. Tsunami pe burse după preluarea forțată a gigantului Credit Suisse

Piețele bursiere globale s-au prăbușit luni, după ce autoritățile elvețiene au aranjat preluarea băncii Credit Suisse de către principalul rival, pe fondul temerilor legate de o nouă criză financiară globală.

În cursul zilei de duminică,  gigantul elvețian UBS Group a anunțat  că va plăti 3 miliarde de franci elvețieni (3,23 miliarde euro) pentru preluarea  Credit Suisse  și își va asuma pierderi de până la 5,4 miliarde de dolari, într-un pachet înlesnit de autoritățile de reglementare elvețiene.

Citește și:  Cad piesele de domino în criza financiară. Gigantul Credit Suisse cere ajutorul statului elvețian. Roubini: "Este prea mare ca să poată fi salvat"

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Acțiunile și obligațiunile bancare s-au prăbușit luni, în condițiile în care preluarea Credit Suisse, a stârnit îngrijorări cu privire la sănătatea sectorului bancar global.

Piețele asiatice și cele europene, în cădere liberă

Principalul indice bursier al Hong Kong-ului a scăzut cu peste 3%, în timp valorile de referință ale burselor din Frankfurt și Paris s-au deschis în scădere cu 1%, potrivit presei internaționale.

Și bursele de la Shanghai, Tokyo și Sydney au scăzut puternic, luni dimineață, potrivit  Reuters.

Citește și:  Banca din Silicon Valley prăbușită în 24 de ore, începutul noii crize financiare? "Este vârful aisbergului"

Contractele  futures  pe Wall Street au scăzut cu 1%, iar prețul petrolului a scăzut cu peste 2 dolari SUA pe baril, alte semnale ale temerilor de o nouă criză financiară.

Citeste si:  „Nu am putut trăi cu ideea că l-am abandonat la 3 ani”. Mesajul de adio trimis de Cristian Stănilă, înainte de a se sinucide, în Vrancea- kanald.ro

Citeste si:  „Mami, vino te rog că nu mai pot” Strigătul disperat al lui Alexandru către mama sa, înainte să moară! Tânărul s-a stins chiar sub ochii celei ce i-a dat viață- wowbiz.ro

Autoritățile elvețiene au anunțat duminică că UBS își va achiziționa rivalul mai mic, în timp ce autoritățile de reglementare încearcă să atenueze temerile legate de bănci după prăbușirea a doi creditori din Silicon Valley, SUA.

Acțiunile băncilor, cele mai puternic lovite

Acțiunile UBS Group au scăzut cu până la 16% la începutul tranzacțiilor, cea mai mare scădere de o zi din 2008, pe fondul îngrijorării investitorilor cu privire la beneficiile pe termen lung ale tranzacției și perspectivele pentru băncile din Elveția, o țară văzută cândva ca fiind un model de sănătate bancar-financiară.

Citește și:  China face un anunț militar înfricoșător. "Am început Marele Zid de Oțel"

Acțiunile băncilor europene au scăzut, cu un indice al principalilor creditori în cădere de 5,8%. Giganții bancari germani Deutsche Bank și Commerzbank au scăzut cu 10,9%, respectiv 8,5%, în timp ce BNP Paribas din Franța a scăzut cu 8,2%.

"Problema nu dispare, ci devine globală"

Aceste mișcări dramatice au urmat unei zile de vânzări intense pe piețele financiare asiatice, pe măsură ce optimismul timpuriu al investitorilor cu privire la eforturile oficiale de a opri criza bancară s-a evaporat rapid.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Ar trebui să fie clar că, după mai bine de o săptămână de panică bancară și două intervenții organizate de autorități, această problemă nu dispare. Dimpotrivă, s-a globalizat",  a declarat Mike O'Rourke, strateg șef de piață la Jones Trading.

Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 62%, reflectând pierderea uriașă pe care o vor înregistra acționarii bancii în investițiile lor în bancă.

Citeste si:  „Eram la filmări”. Cutremurător! De ce nu a mers Alina Pușcaș la înmormântarea tatălui său. Vedeta a ținut totul bine ascuns, mai bine de patru ani- kfetele.ro

Citeste si:  Hande Erçel și impresarul Hakan Sabancı formează cel mai nou cuplu: ”Totul merge bine, venim din vacanță”. Cum arată bărbatul care i-a furat inima faimoasei actrițe- radioimpuls.ro

Val de concedieri după preluarea Credit Suisse

Credit Suisse Group era în procesul de a concedia 9.000 de persoane încă dinainte de acordul prin care gigantul UBS va prelua banca pentru a o salva, iar valul de disponibilizări ar putea lua amploare, potrivit Bloomberg.

Sursele citate de site-ul american spun că dimensiunea valului de disponibilizări ar putea fi chiar un multiplu al numărului vehiculat anterior, ducând fenomenul la un alt nivel.

Elveția, noul epicentru al crizei economice?

Sectorul bancar a intrat în criză la începutul lunii martie, odată cu prăbușirea creditorilor americani Silicon Valley Bank și Signature Bank, înainte de a-și adăuga cel mai mare nume de până acum pe lista neagră- gigantul elvețian Credit Suisse.

Fuziunea bancară elvețiană este susținută de o garanție guvernamentală masivă, ajutând la prevenirea a ceea ce ar fi fost unul dintre cele mai mari prăbușiri bancare de la căderea Lehman Brothers în 2008.

Acordul va face, de asemenea, ca singura bancă globală a Elveției, UBS, dar și economia elvețiană să fie mai dependente de un singur creditor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI