La fel ca alegerile locale desfășurate în această toamnă, alegerile parlamentare din acest an se vor desfășura în conformitate cu noile reguli stricte pentru a diminua riscul contractării noului coronavirus. Ce ar trebui să știe cetățenii care au votat pe 6 decembrie?
Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate, alegătorii trebuie să respecte mai multe reguli atunci când efectuează sondaje de opinie, dintre care unul este legat de utilizarea votului.

Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020

Citeste si: Alegeri parlamentare 2020: Calendar, liste candidaţi şi secţii de votare

Dacă până acum actul de identitate era introdus în tabletă de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, acum, alegătorul va fi instruit să poziţioneze singur actul de identitate sau documentul de identitate în suportul terminalului informatic, la fel cum s-a întâmplat și la alegerile locale.

Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020
Ce se întâmplă cu buletinul la Alegerile Parlamentare 2020

Măsura a fost luată pentru a evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică între alegători și orice membru al biroului electoral al secţiei de votare. În cazul în care alegătorul nu poate poziționa singur actul de identitate în suportul terminalului informatic, operatorul de calculator va face acest lucru, iar imediat după va fi obligat să își dezinfecteze mâinile cu o soluție pe bază de alcool și să își schimbe mănușile.

Tot pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, în secțiile de votare vor exista mai multe flacoane cu soluție dezinfectantă, alegătorii, dar și membrii biroului electoral al secţiei de votare vor fi obligați să poarte masca de protecție, iar la intrarea în secțiile de vot alegătorilor li se va lua temperatura.

Regulamentul oficial prevede ca în secțiile de vot, distanța minimă între persoane să fie de 1 metru, iar în sala de vot să nu fie mai mult de 5 alegători, în același timp.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Alegeri Parlamentare 2020: listele complete ale PSD pentru alegerile din 6 decembrie

Unde sunt cele mai multe secții de votare în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe a organizat 748 de secții de votare în diaspora, în condițiile speciale ale pandemiei.

Cele mai multe secții de vot au fost organizate în statele unde există cele mai mari comunități de români:

Spania- 140 de secții (față de 53 în anul 2016)

Italia- 137 de secții (față de 73 în 2016)

Germania- 61 de secții (față de 15 în 2016)

Marea Britanie- 50 de secții (21 în anul 2016)

Franța- 48 de secții (16 secții în 2016)

SUA- 36 de secții (31 în anul 2016).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si