Milionarul turc care l-a ucis pe ”Dulăul de la Rutieră” vrea regim de detenție semideschis
Abdullah Atas, supranumit și ”Regele veiozelor” le-a cerut magistraților de la Judecătoria Sectorului 5 să poată beneficia de regim semideschis de detenție.
Încarcerat în Penitenciarul Rahova pentru 22 de ani și 10 luni, după ce Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv, în 2017, Abdullah Atas – milionarul turc supranumit și ”Regele veiozelor” – a formulat o contestație în care le-a cerut magistraților de la Judecătoria Sectorului 5 să poată beneficia de regim semideschis de detenție. Abdullah Ataș se află în spatele gratiilor după ce, în anul 2015, l-a călcat cu mașina pe polițistul Gheorghe Ionescu, supranumit ”Dulăul de la Rutieră”, iar medicii, din nefericire, nu i-au mai putut salva viața, relatează Gândul.
Totodată, Gândul prezintă, în exclusivitate, extrase din motivarea instanței de judecată care a analizat această contestație.
Avocatul lui Abdullah Atas a spus, în fața instanței, că deținutul nu este unul ”problemă”, că milionarul turc a îndeplinit fracția de o cincime din pedeapsă și că atât comportamentul, cât și conduita acestuia ”sunt peste medie, sunt bune și peste chiar în unele condiții”. ”Regele veiozelor” nu a avut nicio sancțiune de când a fost încarcerat, fiind ”evidențiat” de multe ori.
”Pe de altă parte, (n.red. – avocatul) arată că, timp de opt ani, acest petent (n.red. – Abdullah Atas) a fost depus în închisoare, la Penitenciarul Rahova, în regim de maximă siguranță, la 8 mai 2015. De
asemenea, arată că din 8 iunie 2021 execută pedeapsa în regim închis la Penitenciarul Rahova şi că în toți acești opt ani, executați efectiv zi de zi, nu a avut niciun raport de sancțiune și a fost evidențiat de peste 47 de ori”, se arată în motivarea instanței de judecată.Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024- antena3.ro
În contestația formulată, Abdullah Atas a ținut să arate, prin avocatul său, că are, de la începutul detenției, ”o activitate lucrativă” în mai multe puncte de lucru ale Penitenciarului Rahova, iar caracterizările făcute de supraveghetor au scos în evidență nu numai ”hărnicia” deținutului, dar și ”implicarea” și ”conștiinciozitatea de care acesta a dat dovadă”.
Citește și: Doi tineri din Vrancea au fost reținuți pentru furt și urmează să ajungă în instanță pentru acuzațiile aduse
De-a lungul timpului, ”Regele veiozelor” a fost recompensat în penitenciar, însă nu a primit nicio permisie, dar a participat la ”programe culturale” și așteaptă aprobarea pentru o permisie pe care a solicitat-o chiar în luna iunie.
În data de 22 decembrie 2022, Abdullah Atas, alături de alți câțiva deținuți, au avut privilegiul de a fi primiți de Preafericitul Patriarh Daniel, așa cum se poate observa într-o fotografie postată pe pagina de Facebook a Penitenciarului Rahova. Pornind de la această fotografie, avocatul lui Abdullah Atas a specificat că acesta este încă un ”argument” din care reiese că deținutul nu prezintă vreun ”risc” din moment ce s-a aflat în preajma unei astfel de ”personalități”.
”Pe de altă parte, arată că o persoană care ajunge în preajma unui personalități proeminente a statului, cum ar fi preasfinția sa Patriarhului Daniel, nu credem că poate prezenta un risc, precizând că este o situație care spune multe despre conduita acestui om, care, într-adevăr, a făcut o faptă și gravă, și reprobabilă, pentru care și-a luat pedeapsa cuvenită, însă, odată cu
punerea lui în detenție, a manifestat în toți acești 8 ani de la încercarea lui dorința de a se realiza și de a se reintegra în societate. Mai mult decât atât, solicită să se aibă în vedere că are un copil minor, pe care nu l-a putut vedea și să aibă legături firești de la vârsta copilului de 4 ani, care în prezent are 13 ani, astfel cum se poate observa din certificatul de naștere”, se mai arată în motivarea instanței de judecată.Analizând contestația depusă de Abdullah Atas, judecătorii au semnalat că, ”prin încheierea judecătorului delegat din Penitenciarul Rahova”, a fost menţinut termenul de reanalizare a regimului de detenție al lui Abdullah Atas la data de 1 martie 2024, ”termen proporţional şi suficient pentru ca petentul să facă dovada unui comportament pozitiv constant”.
Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie- kfetele.ro
”Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de petentul condamnat Atas Abdullah împotriva Încheierii nr. 486/2023 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Bucureşti Rahova, din dosarul nr. 502/2023. În baza art. 275 alin. (2) Cod procedură penală, obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 16.06.2023”, potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 5.
De-a lungul anilor, Abdullah Atas a invocat diferite motive pentru a fi pus în libertate, a reușit să obțină, la un moment dat, și realizarea unei expertize psihiatrice, însă, demersurile sale nu au avut succes. Mai mult, milionarul turc le-a spus psihologilor criminaliști că ar fi suferit o traumă în copilărie și, din această cauză,”la vederea unui polițist se confrunta cu stări de anxietate”.