UPDATE: "Poate agresorul era un actual sau fost angajat al unității sau cunoștea foarte bine zona și modul în care se face paza. La fel de bine, poate că militarul a fost neatent sau poate a dormit în post. Sunt foarte multe variante pe care le iau în calcul în acest moment anchetatorii, inclusiv aceea ca agresorul să fi fost un refugiat din Ucraina, pentru că în momentul din față în Mamaia și în Mamaia Sat sunt foarte mulți refugiați și așa se explică și faptul că la consulatul rus, spre exemplu, s-a dublat paza",  transmite

un jurnalist de la Antena 3.

 

Stare de alertă la Constanța. Polițiștii caută un individ care a furat de la un militar o armă și un încărcător cu 30 de cartușe. Bărbatul purta o cagulă și a intrat în baza militară de la malul mării.

Citeste si: Patru persoane au murit în urma prăbușirii unui avion militar american

Incidentul a avut loc sâmbătă seara, la o bază militară din Mamaia Sat

Incidentul a avut loc puțin peste ora 20:00, sâmbătă seara, iar militarul a avut o luptă corp la corp cu individul, care s-a făcut nevăzut.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Polonia și Slovacia primesc sisteme de rachete Patriot, România, nu

" A aplicat procedurile legale. A opus rezistenţă în confruntarea corp la corp cu agresorul, pentru că s-a ajuns la confruntare corp la corp, dar, din păcate, a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe.", a spus Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MAPN.

 

Citeste si: Dialogul cutremurător dintre un soldat rus aflat pe front în Ucraina şi mama sa. Care sunt problemele cu care se confruntă armata lui Vladimir Putin: "Mănânci normal? Da, jefuim casele oamenilor" 

Individul s-a făcut nevăzut și a plecat cu mitraliera

Militarul atacat a anunțat comandantul unității, iar acesta a alertat Parchetul Militar Constanța și Poliția.

Citeste si: Secretarul general NATO: Înțeleg frustrarea președintelui Zelenskyi dar războiul nu trebuie să depășească granițele Ucrainei

"Polițiștii constănțeni au fost sesizați prin 112 că o persoană ar fi deposedat prin violență un militar din Mamaia Sat, de arma din dotare și de un încărcător.", adaugă Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.
După incident, Ministerul Apărării a cerut atât întărirea măsurilor de pază ale unităților militare, cât și verificarea planurilor de pază și apărare.

Citeste si: Soldat rus capturat, mesaj pentru Putin: "Nu vei ascunde asta pentru mult timp. Mai devreme sau mai târziu, vom veni acasă!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si