Update: Mina marină a fost distrusă

Echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat, luni, 28 martie, o misiune de intervenție pentru neutralizarea unei mine marine care se afla, în derivă, la o distanță de aproximativ 39 mile marine travers de Capu Midia.
După ce nava a ajuns la o distanță de siguranță față de mină, echipa de scafandri deminori (EOD) de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcațiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină și a stabilit procedura de distrugere.

Conform procedurii operaționale pentru astfel de situații, scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanță.
Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” își continuă misiunea de cercetare-supraveghere în zona de responsabilitate maritimă.

În această dimineață, la ora 08:00, o mină de război descoperită în Marea Neagră. Potrivit primelor informații emise de către oamenii legii în acest caz, mina a fost descoperită de pescadorul românesc Olimpus 1.

Citeste si: Următoarea rundă de negocieri dintre Rusia şi Ucraina va avea loc marţi, în Istanbul, potrivit preşedinţiei turce

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mina a fost găsită la 80 de kilometri de Capul Midia. Comandatul pescadorului românesc Olimpus 1 a alertat autoritățile.

Ce au transmis autoritățile

Autoritățile au intrat în alertă după descoperirea din această dimineață. Mina se situa la 80 de kilometri de Capul Midia. Autoritățile de cooperare, Direcția Hidrografica Maritima, MRCC, BREO au fost anunțate imediat.

Citeste si: "Rusia încearcă să ne împartă după modelul Coreea de Nord și Coreea de Sud”. Scenariu sumbru de la Kiev

Pescadorul OLIMPUS 1 va supraveghea mina de la distanta de siguranță pana la sosirea unei nave a MApN, potrivit primelor informații transmise de Forțele Navale Române. Potrivit aceleiași surse, este vorba despre o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 de mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia.

Citeste si: Moscova anunță că a lovit „ţinte militare” cu rachete de croazieră la Liov

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10. După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.
Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, au mai anunțat Forțele Navale Române.

Citeste si: EXCLUSIV! Războiul l-a forțat să plece din Ucraina, dar dragostea pentru animale l-a făcut să se întoarcă: „Ucraina este casa mea de 11 ani și trebuia să fac ceva”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si