Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Mină detonată în Marea Neagră. Dispozitivul era din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

O mina marină, care punea în pericol navigația și pescuitul, a fost detonată în Marea Neagră. Dispozitivul a fost găsit de un pescador și datează din al Doilea Război Mondial. Armamentul a fost detonat de la distanță, la o adâncime de 10 metri.

Redactia Stirile Kanal D,

Mină detonată în Marea Neagră. Dispozitivul era din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Garda de Coastă a fost anunțată, joi, de un pescador care se afla în Marea Neagră și care a agățat în plasa de pescuit o mină marină. Imediat, specialiștii Ministerului Apărării Naționale au trimis acolo mai multe echipaje de scafandri pentru a neutraliza dispozitivul.

Ce spune Garda de Coastă 

"Un pescador a anunţat Garda de Coastă că în traulul navei a agăţat un obiect care pare a fi o mină marină. Traulul este la fundul apei, nu a fost ridicat la suprafaţă, pescadorul s-a îndepărtat de acesta cât îi permite funia. Am ajuns la faţa locului pentru a asigura zona şi am anunţat Ministerul Apărării Naţional",  a transmis Garda de Coastă.

Mina, detonată în Marea Neagră, era din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial 

Din primele informații se pare că mina este din Al Doilea Război Mondial. Scafandrii au reușit să distrugă mina prin detonare de la distanță, la o adâncime de 10 metri. Detonarea a fost, însă atât de puternică încât s-a resimțit în mai multe zone din municipiul Constanța. 

Este pentru a șasea oară când Forțele Navale Române intervin pentru a neutraliza un astfel de dispozitiv.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI