Minele descoperite în Marea Neagră, în apele Turciei și României, ar fi fost capturate de trupele ruse odată cu anexarea Crimeii în 2014.

Citeste si: România demarează ample exerciții militare la Marea Neagră și în zona fluvială

„Minele au fost confiscate de forțele armate ale Federației Ruse în 2014, în timpul invaziei militare și ocupării temporare a orașului ucrainean Sevastopol de către Rusia.

Prin urmare, Rusia, folosind minele navale din depozitele militare confiscate în 2014, recurge în mod deliberat la provocări și discreditarea Ucrainei în fața partenerilor internaționali”.

Citeste si: VIDEO| Mina marină descoperită la 70 de kilometri de Capu Midia a fost neutralizată

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Prin astfel de acțiuni, statul agresor încearcă să-și ascundă activitățile ilegale din Marea Neagră, ceea ce este contrar principiile și normele drepturilor internaționale maritime și umanitare și scapă de responsabilitatea pentru crime de război și jaf pe mare”, se arată într-un comunicat transmis.

Citeste si: VIDEO- O mină de război a fost descoperită în Marea Neagră. Imagini de la Capul Midia

Ministerul spune că minele nu aparțin Forțelor Navale ale Ucrainei

Ministerul mai spune că astfel de muniții nu erau înregistrate în Forțele Navale Armate ale Ucrainei.

„Responsabilitatea pentru utilizarea minelor marine aflate în derivă, precum și consecințele lor imprevizibile, revine exclusiv Federației Ruse și forțelor sale navale”, a subliniat Kievul.

Citeste si: Rusia pregătește atacuri cu rachete din Marea Neagră

După cum au anunţat autorităţile de la Sofia, într-un comunicat de presă, dispozitivele explozive "au fost aduse de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru toate ambarcaţiunile".

Citeste si: Ce sunt bombele cu fosfor folosite de ruși în Ucraina. Ce efecte au asupra oamenilor

În urmă cu două zile, forțele navale românești au anunțat că au descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia. Ulterior, aceasta a fost distrusă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si