In articol:
Minele descoperite în Marea Neagră, în apele Turciei și României, ar fi fost capturate de trupele ruse odată cu anexarea Crimeii în 2014.
Citeste si: România demarează ample exerciții militare la Marea Neagră și în zona fluvială
„Minele au fost confiscate de forțele armate ale Federației Ruse în 2014, în timpul invaziei militare și ocupării temporare a orașului ucrainean Sevastopol de către Rusia.
Citeste si: VIDEO| Mina marină descoperită la 70 de kilometri de Capu Midia a fost neutralizată
Prin astfel de acțiuni, statul agresor încearcă să-și ascundă activitățile ilegale din Marea Neagră, ceea ce este contrar principiile și normele drepturilor internaționale maritime și umanitare și scapă de responsabilitatea pentru crime de război și jaf pe mare”, se arată într-un comunicat transmis.
Citeste si: VIDEO- O mină de război a fost descoperită în Marea Neagră. Imagini de la Capul Midia
Ministerul spune că minele nu aparțin Forțelor Navale ale Ucrainei
Ministerul mai spune că astfel de muniții nu erau înregistrate în Forțele Navale Armate ale Ucrainei.
„Responsabilitatea pentru utilizarea minelor marine aflate în derivă, precum și consecințele lor imprevizibile, revine exclusiv Federației Ruse și forțelor sale navale”, a subliniat Kievul.
Citeste si: Rusia pregătește atacuri cu rachete din Marea Neagră
După cum au anunţat autorităţile de la Sofia, într-un comunicat de presă, dispozitivele explozive "au fost aduse de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru toate ambarcaţiunile".
Citeste si: Ce sunt bombele cu fosfor folosite de ruși în Ucraina. Ce efecte au asupra oamenilor