Pepenii sunt fructele acestui sezon  și sunt vedetele verii. În același timp și mini-pepenii fac senzație. Un fermier a produs fructele care pot fi ținute chiar și într-o geantă mică, de femei. Aceste fructe sunt puțin mai mari decât un ruj obișnuit.

Citește si: Pepenii care se vând singuri

Este vorba despre afacerea unui fermier din Neo Agioneri, din nordul Greciei.

El a devenit celebru după ce a produs mini-pepenii verzi de dimensiunea unui ruj. Omul anunță că fructele pot intra chiar și într-o geantă mică, de femei.

Pepeni de foarte mici dimensiuni

Panagiotis Yiltidis, fermierul care a produs mini-pepenii, este cunoscut în Grecia pentru creșterea legumelor și a fructelor. El le crește într-un mod spectaculos cu ajutorul muzicii clasice. Pepenii sunt populari pe perioada verii, dar sunt destul de greu de adus din străinătate, așa că acesta a găsit soluția: mini-pepeni verzi de dimensiunea unui ruj.

Citește si: VIDEO- Pepeni marfă înregistrată, vânduți la export. Vezi unde

Fermierul a mărturisit că s-a riscat să facă astfel de pepeni după ce a primit semințe de la un bărbat mai în vârstă. Fructele sunt de dimensiuni cuprinse între un dop și o minge de tenis. De asemenea, cântăresc cel mult 200 de grame.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Acest tip de pepeni sunt moi pe interior spre deosebire de ceilalți. Totuși, fermierul nu a explicat dacă aceștia seamănă sau nu la gust.

Citește si: Pepenii de Dăbuleni pleacă spre piețe

„Oamenii de acolo sunt devotați cultivării pepenilor verzi, iar inițial am avut îndoieli când am încercat. Dar anul acesta văd că suntem pe drumul cel bun.”,

a mărturisit Panagiotis Yiltidis.

Mini-pepenii sunt speciali. Grecul a afirmat că dacă va continua să îi cultive nu va face profit. Bărbatul a crescut fructele și legumele pe fondul muzicii clasice, iar iată că și rezultatele se văd, doar că nu ar fi și profitabile.

„I-am arătat proprietarului și el a devenit entuziasmat, la fel ca un proprietar de magazin care vinde produse ecologice, de lângă.”, a mai spus fermierul.

În privința exportului de pepene verde în lume, Grecia se află pe locul șase în top. Acolo se produc în jur de 204,46 de milioane de kilograme.

Citește si: De ce este pepenele roșu un fruct toxic și care sunt pericolele consumului excesiv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si