Miercuri, 22 noiembrie, 12 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah.

MAE: ,,249 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza''

Potrivit MAE, o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE îi însoțește până la Cairo, de unde vor fi îmbarcați spre România.

,,Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că miercuri, 22 noiembrie 2023, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituționale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 12 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza și au ajuns pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, prin punctul de frontieră Rafah.

Aceștia au fost preluați ulterior de către reprezentanții Ambasadei României în R.A. Egipt iar o echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE îi însoțește până la Cairo, de unde vor fi îmbarcați spre România.

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni români și membri de familie aflați în Fâșia Gaza care au solicitat sprijin în acest sens, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până în prezent, 249 de cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza'', se arată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor de Externe.

Ministerul Afacerilor de Externe a făcut anunțul. 12 cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuați din Fâşia Gaza

Ministerul Afacerilor de Externe a făcut anunțul. 12 cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuați din Fâşia Gaza

Israelul va înceta atacurile asupra Fâșiei Gaza timp de patru zile

În urma armistițiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, Fâșia Gaza nu va mai fi, timp de patru zile, ținta bombardamentelor israeliene.

În schimbul oprii atacurilor, teroriștii Hamas vor elibera mai mulți ostatici israelieni, luați captivi în urma masacrului de pe 7 octombrie.

Ostatici palestinieni vor fi, de asemenea, eliberați de armata israeliană.

Israelul va elibera 150 de ostatici palestinieni, luați drept prizonieri, din Fâșia Gaza, în urma bombardamentelor efectuate în cele 47 de zile de război.

Citește și: UPDATE. Vladimir Putin prezintă "poziţia Rusiei" la G20, într-un context "foarte, foarte turbulent". Liderul de la Kremlin compară tragediile din Ucraina și Gaza

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Acest armistițiu prevede intrarea în Fâșia Gaza a multe camioane pentru a ajuta civilii cu produsele necesare, printre care suplimente medicale, dar şi combustibil.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, a declarat că la fiecare 10 prizonieri eliberați, exeptându-i pe cei 50 pentru care s-a consemnat armistițiul, pauza atacurilor se va prelungi cu încă 24 de ore. 

"Guvernul Israelului s-a angajat să îi întoarcă acasă pe toţi ostaticii. În această seară, acesta a aprobat acordul propus ca o primă etapă pentru atingerea acestui obiectiv", ar fi declarat Benjamin Netanyahu, potrivit news.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si