”Ministerul Apararii acorda un ajutor de deces pe legea bugetului de stat, un ajutor- doua solde- pe legea 80/1995, un ajutor de trecere in rezerva pe legea 284 si un ajutor de trecere in rezerva in baza aceleasi legi 284. Am si facut calculele necesare. Pentru persoanele decedate respectiv Toma Mihai Ionut- 64.309

lei, pentru Catana Emilian George suma este de 40.723 lei, pentru Toader Petre Cristian suma stabilita este de 38.533 lei. Fac precizarea ca caporalul Catana Emilian George are un copil si urmeaza sa primeasca o pensie de 1.065 lei, iar caporalul Toader Petre Cristian, de asemenea, un copil pentru care urmeaza sa primeasca familia o pensie de 775 de lei. Imediat ce intra in sistemul de invatamant incepand cu clasa zero pana la 26 de ani daca studiile sunt neintrerupte, copiii vor beneficia de burse de studii”, a declarat Tutuianu.

De asemenea, el a precizat ca in legislatie sunt prevazute si anumite drepturi cum ar fi incadrarea sotului si/sau a copiilor in functii militare in conditiile stabilite prin ordin al ministrului Apararii si acordarea unor burse.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

”Va precizez ca daca vorbim de indemnizatii cuantumul e de 3.100 de lei azi, bursa de studiu 3.444. Varsta copiilor nu ne pun astazi in situatia de a da aceste sume de bani”, a explicat Tutuianu.

Ministrul Apararii a dispus ca duminica la inmormantarea celor trei militari sa participe cadre cu functii de comanda din MApN.

La randul sau, ministrul Internelor, Carmen Dan, a declarat ca in conformitate cu datele centralizate la nivelul celulei de criza din MAI interventia de azi-noapte a durat 4 ore si 45 de minute, ea precizand ca se cauta solutii pentru gasirea unor mijloace de interventie in conditii dificile.

”Acum este important sa gasim impreuna- Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne- o solutie de operationalizare a unor mijloace de interventie care sa permita interventii in astfel de conditii dificile si ma refer la elicoptere specializate de cautare/salvare pe timpul noptii. Resursa existenta acum nu permite interventii medii si conditii de genul de azi-noapte. Vom analiza in cel mai scurt timp ce presupune o astfel de dotare si care sunt costurile de operare pentru acestea”, a afirmat Carmen Dan.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si