„Centrele Medicale de Diagnostic COVID-19 funcţionează ca structuri de sprijin ale unităţii, respectiv ale compartimentului de primiri urgenţe din aceste spitale, şi sunt responsabile cu acordarea de asistenţă medicală primară în vederea diagnosticării COVID-19 pentru pacienţii care prezintă suspiciune de infectare cu virusul SARS-CoV-2, forme uşoare şi medii, care se prezintă pe cont propriu sau prin serviciile de ambulanţă”, au transmis cei de la Ministerul Apărării Naționale. 

Citeste si: Noile restricţii care se aplică de luni, 25 octombrie 2021: Carantină de noapte pentru nevaccinați/Certificatul Verde devine OBLIGATORIU

Ce presupun centrele medicale

Activitatea Centrelor Medicale de Diagnostic (CMD) se bazează pe primirea, trierea, investigarea de bază, diagnosticarea şi stabilirea planului terapeutic, dar și pe direcționarea pacienților COVID-19 către unități medicale. 

„Direcţia medicală a MApN, cu sprijinul categoriilor de forţe şi a comandamentelor de sprijin, asigură personalul medical care deserveşte aceste centre în regim non-stop şi materialele sanitar-farmaceutice, normele de consum, materialele şi echipamentele medicale şi de protecţie sanitară necesare funcţionării CMD COVID-19”, au transmis reprezentanții MApN.

Citeste si: Vești bune venite din partea medicului Octavian Jurma: ” Viteza de vaccinare a depăşit viteza de infectare pentru prima dată în valul 4”

Comandamentul Logistic Întrunit s-a ocupat de asigurarea transportului și instalarea fiecărui sistem CMD COVID-19,care constă în containere tip dormitor/administrativ şi containere medicale, racordate la surse de apă şi energie electrică prin intermediul unui grup electrogen şi al unui container izoterm. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Ritmul vaccinării se menține alert. Valeriu Gheorghiță: S-a atins pragul de 40% din populația adultă

Maraton de vaccinare

Cu prilejul Zilei Armatei României, MApN, organizează un maraton de vaccinare sub deviza „Împreună pentru viaţă, Împreună pentru viitor!".

Maratonul se desfășoară în șase spitale militare din țară, care sunt și centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva COVID-19. 

Citeste si: Răsturnare de situație. Școlile și grădinițele private ar putea rămâne deschise în continuare

Persoanele cu vârsta mai mare de 12 ani care doresc să se imunizeze, o vor putea face non-stop, de luni, de la ora 08:00 până marți la ora 20:00, în următoarele centre de vaccinare: Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Iacob Czihac" din Iaşi; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca; Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Gafencu" din Constanţa; Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova; Spitalul Militar de Urgenţă "Regina Maria" din Braşov; Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara. 

Citeste si: Profesorul Streinu-Cercel propune testarea la fiecare scară de bloc. "Este mult mai rău decât la tulpina iniţială, cea din Wuhan"

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si