Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021

Ministerul Educaţiei a transmis că un procent de 96% dintre elevii înscrişi pentru a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021 s-au prezentat, marţi, în centrele de examen.

Astăzi, 120.070 de elevi de liceu au susţinut proba de Matematică sau Istorie, iar 45 de elevi au fost eliminaţi.

”Astăzi, 29 iunie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat- E)c), a doua din această sesiune (iunie-iulie 2021). Au susţinut lucrări scrise la una dintre cele două discipline ale probei (Matematică şi Istorie) 120.070 de candidaţi (96%) din totalul celor 125.349

de candidaţi care s-au înscris. Nu s-au prezentat 5.234 de Candidaţi”, a anunțat, marţi MInisterul Educaţiei.

Ministerul Educației a anunțat că rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021  a fost de 96%

Aceeași sursă a mai menționat că 45 de elevi au fost eliminați din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Astfel, următoarea probă, mai exact proba la alegere a profilului şi a specializării va avea loc miercuri, 30 iunie, în timp ce ultima probă din această sesiune, adică la limba şi literatura maternă va fi susținută pe 1 iulie.

Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021
Ministerul Educaţiei: 96% rata de prezenţă la a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021
(sursa foto: Facebook)

Citeste si: Perlele elevilor de la examenul de Bacalaureat 2021: „La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică..”

Primele rezultate vor fi afişate în data de 5 iulie, până la ora 12:00

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00- 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, elevii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Așadar, rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Citeste si: Subiecte BAC Matematică 2021. Baremul şi rezolvări pentru M1, M2 şi M3, pe EDU.ro


Autor

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.

Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.

Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.

Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.

Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.

Îți Recomandăm Și...