Elevii care sunt acum clasa a VI-a (prima generatie de elevi care a facut si clasa pregatitoare, celebra “0”) vor sustine la sfaristul gimnaziului examene la mai multe materii: matematica si stiinte, limba romana, limba straina, la ingformatica si la competente civice si sociale. Anuntul a fost facut de ministrul Educatiei care a  precizat ca aceasta schimbare a Evaluarii Nationale este in acord cu prevederile Legii Educatiei din 2011.

Astfel, elevii vor sustine la examentul de Capacitate, urmatoarele probe:
1. o proba scrisa la limba si literatura romana
2. o proba scrisa la limba maternal (acolo unde e cazul)
3.  o proba scrisa transdisciplinara la matematica si stiinte
4. o proba scrisa la o limba de circulatie internationala
5. o proba practica de utilizare a calculatorului, sustinuta in timpul anului
6. o proba orala transdisciplinara de evaluare a competentelor civice si sociale, sustinuta in timpul anului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ramane de vazut daca la notele obtinute la aceste teste se va adauga si media generala din clasele V-VIII, cum este acum, pentru ca media obtinuta sa fie cea de intrare la liceu. Asta pentru ca exista o propunere ca in locul mediei generale din anii V-VIII sa fie date teze unice si doar notele de la acestea sa conteze intr-un anumit procent la media de admitere in liceu.

Calendarul testarilor nationale de la sfarsitul clasei a VI-a

Dar pana la finalul clasei a VIII-a, elevii au de dat, la finalul clasei a VI-a si teste nationale. Daca pana acum, aceste teste se dadeau la matematica si limba romana, din acest an scolar si acestea se schimba, in conformitate cu materiile de la Capacitate. 

Rezultatele testarilor nationale de la finalul clasei a VI-a nu se trec in catalog, ele se comunica doar parintilor si au rol de evaluare a gradului de pregatire al elevilor.

Iata si calendarul testarilor nationale de la finalul clasei a VI-a

- proba de limba si comunicare (limba straina si limba romana): 22 mai 2019
- matematica si stiintele naturii: 23 mai 2019

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si