Ministerul Educației a stabilit structura pentru anul școlar 2023-2024. Vacanța de primăvară va include și Paștele
Oficial! Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat vineri, 10 martie, ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024. Vacanţa de primăvară de anul viitor va include perioada Paştelui. Viitorul an şcolar va începe în 11 septembrie 2023, iar cursurile vor fi finalizate în 21 iunie 2024.
Author: Andreea Albu vineri 10 martie 2023 , 14:28
Anul școlar viitor va începe pe 11 septembrie 2023 și se va încheia pe 21 iunie 2024, iar vacanța de primăvară din 2024 va include perioada Sărbătorilor Pascale, a transmis vineri Ministerul Educației.
Anul școlar va avea o durata de 36 de săptămâni
”Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat ordinul privind structura anului şcolar 2023-2024. A fost integrată propunerea de modificare a proiectului, astfel încât vacanţa de primăvară din anul 2024 să includă perioada sărbătorilor pascale”,
au transmis reprezentanţii Ministerului Educaţiei într-o postare pe Facebook.
Ordinul prevede că anul şcolar va avea o durată a cursurilor de 36 de săptămâni. Săptămâna de vacanţă, la decizia inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, este cuprinsă în perioada 12 februarie- 3 martie 2024.
„Ordinul va fi disponibil, în formă integrală, pe site-ul Ministerului Educaţiei, după publicarea în Monitorul Oficial”, afirmă sursa citată.
Ministerul Educației vrea să mute meditațiile la școală
Ministerul Educației vrea să mute meditațiile din privat la școală. Secretarul de stat Sorin Ion susţine că o măsură inclusă în proiectul Legii învăţământului preuniversitar se referă la meditaţiile care ar urma să fie mutate în unitățile de învățământ.
Potrivit secretarului de stat, ar urma să fie adăugate în norma didactică până la 4 ore pe săptămână.
Cu toate acestea, legea actuală prevede ca pot fi adăugate în norma didactică 2-3 ore pentru pregătirea remedială sau pentru cea de performanţă.
Norma didactică poate cuprinde, ore de pregătire pentru examene, evaluări sau pentru obținerea performanței educaționale, cu menținerea drepturilor salariale.