„Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere”, se arata in ordinul de ministru publicat in Monitorul Oficial in luna august 2016.

Sesiunea de admitere din vara acestui an este prima in care se va aplica noua metoda de calcul, potrivit Mediafax.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Proba scrisa la limba romana din cadrul Evaluarii Nationale urmeaza sa aiba loc la data de 19 iunie, pe 21 iunie va avea loc proba scrisa la matematica, iar, la data de 22 iunie, elevii din clasa a VIII-a vor sustine proba scrisa la limba materna.

Elevii claselor a opta au sustinut testul de Simulare Evaluare Nationala 2017, in perioada 13 – 17 martie. Iata rezultatele de la Simulare Evaluare Nationala 2017.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si