Ea mai spune că există aproximativ 60 de foşti magistraţi care au pensii de peste 100.000 de lei pe lună, ministrul militând pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, întrucât există riscul ca acest sistem de pensii să nu mai fie sustenabil.
Ministrul Justiţiei a declarat, referindu-se la decontarea chiriei de care beneficiază magistraţii care nu au o locuinţă în proprietate personală în localitatea în care lucrează, potrivit Legii privind statutul procurorului şi judecătorului, că numai pentru chiriile judecătorilor şi grefierilor Ministerul Justiţiei a plătit în 2015 aproximativ 10 milioane de euro.
"Legea permite ca eu, bucureşteancă fiind, dacă nu am o locuinţă în proprietate personală, să mi se deconteze chiria în Capitală. Cuantumul ţine seama de fiecare oraş, iar cu siguranţă Bucureştiul este locul în care chiria este în cuantumul cel mai mare. Nu am acum la mine o cifră cu privire la câţi magistraţi beneficiază de acest drept, dar datele noastre trebuie completate cu cifrele de la Ministerul Public pentru procurori, cu cifre de la CSM pentru magistraţii detaşaţi acolo ca, apoi, adunate aceste cifre, să avem o idee asupra cuantumului. Pot să vă spun că pentru judecători şi pentru grefieri, care se bucură de exact acelaşi drept şi exact în acelaşi cuantum, la nivelul anului 2015 Ministerul Justiţiei a cheltuit, exclusiv pentru judecători şi grefieri, echivalentul a aproape 10 milioane de euro", a afirmat Raluca Prună, pentru News.ro.

Ea mai spune că există aproximativ 60 de foşti magistraţi care au pensii de peste 100.000 de lei pe lună, ministrul militând pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale, întrucât există riscul ca acest sistem de pensii să nu mai fie sustenabil. Ministrul

Justiţiei a declarat, referindu-se la decontarea chiriei de care beneficiază magistraţii care nu au o locuinţă în proprietate personală în localitatea în care lucrează, potrivit Legii privind statutul procurorului şi judecătorului, că numai pentru chiriile judecătorilor şi grefierilor Ministerul Justiţiei a plătit în 2015 aproximativ 10 milioane de euro.

"Legea permite ca eu, bucureşteancă fiind, dacă nu am o locuinţă în proprietate personală, să mi se deconteze chiria în Capitală.

Cuantumul ţine seama de fiecare oraş, iar cu siguranţă Bucureştiul este locul în care chiria este în cuantumul cel mai mare. Nu am acum la mine o cifră cu privire la câţi magistraţi beneficiază de acest drept, dar datele noastre trebuie completate cu cifrele de la Ministerul Public pentru procurori, cu cifre de la CSM pentru magistraţii detaşaţi acolo ca, apoi, adunate aceste cifre, să avem o idee asupra cuantumului. Pot să vă spun că pentru judecători şi pentru grefieri, care se bucură de exact acelaşi drept şi exact în acelaşi cuantum, la nivelul anului 2015 Ministerul Justiţiei a cheltuit, exclusiv pentru judecători şi grefieri, echivalentul a aproape 10 milioane de euro", a afirmat Raluca Prună, pentru News.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si