Close sidebar
Close sidebar

Ministerul Mediului anunta ca vor fi facute verificari privind radiatiile din zona Pietei Victoriei din Capitala

Specialistii din cadrul Garzii Nationale de Mediu si ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului vor face, marti, masuratori pentru stabilirea nivelului de radiatii din zona Pietei Victoriei, anunta Ministerul Mediului. Totodata, Institutul de Sanatate Publica precizeaza ca nu sunt motive de ingrijorare.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

UPDATE:  Dupa ce autoritatile au facut masuratori, pe tolo.ro au venit si scuzele pentru ancheta eronata. Valorile radiatiilor sunt infinit mai mici fata de cele anuntate initial, iar, de vina ar fi interpretarea gresita a punctului si a virgulei din tabelul de masuratori.

"Am preluat aceasta eroare si ne cerem scuze!
De fapt, daca acceptam notatia cu punct in loc de virgula drept separator, corect este 0.124 radiatie normala, iar 4.000 inseamna, de fapt, 4. Nu conteaza ca am fost indusi in eroare, ne asumam ca am gresit si rectificam. Nu conteaza nici ca am lucrat cu un raport pe care autoritatile l-au dorit secret si ca nici pana acum si jurnalistii si nici publicul tot asteptam lamuririle oficiale ale Institutului Geologic Roman", scrie tolo.ro.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Astfel, echipele mixte formate din specialistii Garzii Nationale de Mediu si ai Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului vor merge, in cursul zilei de marti, cu un laborator mobil pentru a face masuratori la fata locului.

Masurile vin dupa ce Gazeta Sporturilor a prezentat, marti, un raport din 2016 tinut secret conform caruia la Muzeul National de Geologie, situat in apropierea Pietei Victoriei, sunt radiatii de 20 si chiar de 100 de ori mai mari decat in zona interzisa de la Cernobil, jurnalistii precizand ca angajatii muzeului au probleme grave de sanatate din aceasta cauza, informeaza  News.ro.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI