Peste 10.000 de hectare de pădure au luat foc astăzi în zona de excludere a Cernobîlului, a avertizat un oficial ucrainean. Lyudmila Denisova, comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului, a declarat că incendiile au dus la un nivel crescut de poluare radioactivă a aerului, potrivit  The Independent.

Incendii de vegetație în zona Cernobîlului

Autoritățile române anunță că împreună cu specialiștii europeni monitorizează evoluția efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl. Circulația aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.

Citeste si: Armata rusă a părăsit orașul în care se află personalul centralei de la Cernobil

Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene- Monitorizarea Radioactivității de Mediu, care urmărește permanent indicatorii la nivel european, a confirmat, duminică seară, că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul întregului teritoriu european, inclusiv în Ucraina, potrivit Mediafax.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Specialiștii ANM și cei din Agenția Națională pentru Protecția Mediului- ANPM monitorizează permanent evoluțiile și vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european.

Incendiile forestiere din jurul centralei nu duc la un risc radiologic major

Incendii devastatoare au izbucnit în cursul zilei de astăzi, 27 martie, în pădurile din apropierea centralei nucleare din Cernobîl. Focul a izbucnit în urma bombardamentelor ordonate de președintele rus Vladimir Putin.

Citeste si: "Rusia încearcă să ne împartă după modelul Coreea de Nord și Coreea de Sud”. Scenariu sumbru de la Kiev

Au avut loc incendii puternice aproape de centrala nucleară de la Cernobîl. Comisara pentru drepturile omului a Radei Supreme, Liudmila Denisova, a anunțat ca au ars peste 10 mii de hectare de pădure. În schimb, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a afirmat că România nu va fi afectată.

„Urmare a arderii în atmosferă, se eliberează radioonuclizi, care sunt purtați de vânt la distanțe semnificative. Acest lucru amenință cu radiații în Ucraina, Belarus și în țările europene”, a precizat Liudmila Denisova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si