Directoarea și-a luat detașare la București, ca să încaseze 12.000 de lei, salariu de medic la Cluj, nu pe cel de director al ANT, la București, care este de circa 6.000 de lei, potrivit EVZ.

Cel mai nereușit „transplant” din istoria Agenției Naționale responsabilă cu acest segment medical s-a realizat în vara anului trecut, prin numirea medicului Anca Baculea (fostă Mureșan), chirurg la Spitalul de Județean din Cluj, în funcția de director executiv Agenției Naționale de Transplant.

Deși promisiunile ei erau mărețe, ca și așteptările pe care le avea ministrul Sănătății care a pus-o în funcție, programul vital pentru sănătate s-a prăbușit încet-încet. E de menționat că nici precursorul ei, dr. Radu Deac, nu a fost mai activ sau mai determinat să ofere românilor posibilitatea de a beneficia de transplant la ei în țară, dar, în urma domniei sale peste ANT nu au existat problemele de ordin penal și moral evidențiate în perioada scurtă, de mai puțin de un an, a conducerii directoarei Anca Baculea.


Lansarea carierei: Și-a publicat fluturașul de salariu și a sfătuit medicii să nu mai ia șpagă

Anca Baculea, medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie „Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, a intrat în vizorul presei după ce și-a publicat veniturile din prima lună de majorări salariale în sistemul medical, care a avut loc în aprilie 2018. Mesajul însoțit de poza fluturașului de salariu a fost: „Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi.

Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu+ 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 RON. Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6.065 RON, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, a notat aceasta.
Baculea a relatat cum fiica unei paciente operate de ea a insistat să-i înmâneze doctoriței o sumă de bani, „o mică atenție”. „Am întrebat-o câți ani a muncit mama și câți bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 RON, voia să mă plătească. Nu mai merge așa… datoria statutului român este să își respecte cetățenii, medicii au primit niște salarii decente începând cu aceasta lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față”, a scris dr. Baculea, stârnind reacții pozitive, de admirație din partea oamenilor, cât și din partea unor membi ai partidului USR. La câteva luni după ce a fost numită în funcția de director executiv al ANT, deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat entuziasmat: „Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, l-a demis astăzi pe Directorul Executiv al Agenției Naționale de Transplant, Radu Deac, cel despre care vă spuneam că a susținut ani de zile mafia din sistemul de transplant. În locul lui Deac, doamna Pintea a numit-o interimar pe dr. ANCA MUREȘAN (n.r. Baculea), medic primar chirurg la Chirurgie 3 din Cluj-Napoca și adjunct pe dr. Andrei Leșan. Ce știu eu despre Anca Mureșan sunt următoarele: nu este șpăgară, a fost un permanent ghimpe pentru șeful Clinicii Chirurgie 3, profesorul Iancu(...). Anca Mureșan este și un organizator foarte bun, fin cunoscător al sistemului medical.
Înainte de orice, cei apropiați spun despre ea că este un om integru și hotărât. Îi doresc succes și o asigur de sprijinul meu total pentru reformarea sistemului de transplant, construirea unui cadru legislativ eficient prin noua Lege a Transplantului cu ajutorul căreia să salvăm cât mai multe vieți!”, a spus deputatul USR, anul trecut.

În luna februarie a acestui an, Ungureanu și-a schimbat parțial opinia și a declarat jurnaliștilor EVZ că „de fapt, nu o cunosc, am văzut-o tangențial la diverse adunări”.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

 

Citeste continuarea pe evz.ro.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si