”În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetiţă de 5 ani cu Boală Wilson şi insuficientă hepatică. Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Şcolii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului Prof.Dr.Irinel Popescu. După transplant starea fetiţei este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secţia de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni”,

se arată într-un counicat de presă, de duminică, al Ministerului Sănătăţii.

Citeste si: Copila de 5 ani care suferă de hepatită are, de fapt, o boală rară

Medicii care au luat parte la operație sunt: Prof.dr. Vladislav Braşoveanu- şeful echipei chirurgicale, Dr.Dragoş Zamfirescu, Dr.Ion Barbu, Dr. Alexandru Ristea, Dr. Florin Ichim, Dr. Răzvan Lazea, Dr. Ovidiu Magdoiu, Dr. Ştefan Andronic, Prof.dr.Dana Tomescu – şeful echipei ATI, Conf.dr.Mihai Popescu, Dr.Alexandra Marcu şi Dr.Mihai Simionescu. De la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu: Conf. Dr.Laura Bălănescu, Dr. Dana Malureanu, Dr. Moga Andreea, Dr. Florin Rusu (ATI) şi Dr. Alexandru Baetu (ATI).

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii vorbesc de un adenovirus „tip 41” în cazurile hepatitei misterioase la copii

”Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale şi cele operaţionale. Colaborarea cu specialiştii de la Institutul Clinic Fundeni este esenţială pentru încheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Bălănescu a fost desemnată coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric.

Ministerul Sănătăţii va acordă tot sprijinul necesar pentru acreditarea şi funcţionarea cât mai rapidă a acestui Centru, încât în cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România”, se mai arată în comunicat.

Fetița a trecut prin momente grele în timpul operației

Medicul Dana Tomescu, şef secţia ATI din Institutul Clinic Fundeni, a declarat că, în urma transplantului de ficat făcut la fetiţa de 5 ani cu hepatită, noua grefă a avut o întârziere de funcţie, dar că acum există optimism, după ce copilul a ajuns la terapie intensivă.

Citeste si: Copila de cinci ani cu hepatită de cauză necunoscută va fi transferată vineri la Spitalul Fundeni: „Dacă se va lua decizia transplantării...”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”Întotdeauna suntem rezervaţi în prognostic. Am avut o perioadă extrem de dificilă în managementul fetiţei, imediat după ce s-a pus noua grefă, în sensul că grefa respectivă, deci fragmentul pe care l-a primit, a avut o întârziere de funcţie care a fost un fel de siderare, ca să spun aşa, se numeşte scanning al grefei.

A fost o perioadă în care a necesitat, în continuare, măsuri extrem de invazive de terapie intensivă.(...) A avut o perioadă în care sângele nu s-a coagulat, extrem de hipotermă, deci a fost un moment chiar foarte dificil. Dar după terapia intensivă făcută, după ce a ajuns şi în reanimare şi am continuat cu măsurile de terapie intensivă, în acest moment suntem optimişti, deci şi-a reluat diureza. Grefa funcţionează, parametrii de coagulare s-au normalizat în urma măsurilor”, a declarat medicul Dana Tomescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si