Pe listă se regăsesc medicamente esenţiale pentru diabet, pentru bolile endocrine, dar și pentru boala Wilson( boala genetica care apare ca urmare a unei mutatii la nivelul genei), a transmis, marţi, Ministerul Sănătății (MS), într-un comunicat de presă. 

Citeste si: Tulpina Delta, principalele simptome: La ce trebuie să fim atenţi? Anunţ important

Medicamentele aflate pe lista aprobată de minister conţin 150 de denumiri comune internaţionale și  sunt recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Luna trecută  Ioana Mihăilă a aprobat un alt ordin care stabilește modul de calcul al prețurilor maximale ale medicamentelor. Astfel prețul pentru medicamentele esenţiale va fi media celor mai mici trei preţuri din statele din Europa aflate în grupul de ţări de comparaţie. 

Această măsură a fost luată pentru a se asigura disponibilitatea pe piaţa din România a unor medicamente esenţiale pentru pacienţi. 

Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaţionale semnat de Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a fost publicat in Monitorul Oficial nr.

710 din 19 iulie, potrivit MS.

Citeste si: EMA evaluează folosirea unui medicament pentru artrită la tratarea pneumoniilor cauzate de Covid-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si