Close sidebar
Close sidebar

Ministerul Sănătății: „În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment” / Datele arată că numărul cazurilor de viroze și gripă este mai mic decât cel de acum un an

Ministerul Sănătății a anunțat că în aceste momente, în România nu se înregistrează o epidemie de gripă. Iată recomandările MS în această perioadă.

Ana-Maria Costea,

Ministerul Sănătății a anunțat că în aceste momente, în România nu se înregistrează o epidemie de gripă.

[Sursa foto: Facebook Ministerul Sănătății]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministerul Sănătății a postat pe Facebook, vineri seară, un mesaj în atenția întregii populații. Reprezentanții Ministerului Sănătății subliniază faptul că în România încă nu există o epidemie de gripă în aceste momente.

Totodată, Ministerul Sănătății arată că, potrivit unor date, numărul cazurilor de viroze și gripe este mai mic decât cel de anul trecut.

„Atenţie! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii şi gripă este cu aproximativ 25% mai mic faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a informat vineri seară Ministerul Sănătății pe Facebook.

Recomandările Ministerului Sănătății în această perioadă

Ministerul Sănătății ne recomandă:

  • să ne prezentăm la camera de gardă ori la unitățile de primiri urgențe doar dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități
  • în cazurile ușoare sau medii să contactăm medicul de familie pentru recomandări și să ne izolăm la domiciliu

Pentru părinți, Ministerul Sănătății recomandă să evite trimiterea copiilor în colectivităţi dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Totodată, reprezentanții Ministerului Sănătății spun că „virozele respiratorii nu se tratează cu antibiotice”.

„Optaţi pentru tratament simptomatic şi asiguraţi-vă că pacienţii sunt bine hidrataţi. Împreună putem asigura sănătatea comunităţii!”, au mai explicat aceștia.

Aproximativ 500 de copii au fost diagnosticați cu gripă în ultimele 3 luni

Aproximativ 500 de copii au fost diagnosticați cu gripă în ultimele 3 săptămâni la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din București, conform doctorului Ana Maria Davițoiu.

Totodată, medicul menționează și că numărul cazurilor de infecție cu virus sincițial respirator a crescut. Acesta poate duce la complicații grave în rândul copiilor mici.

Aproximativ 500 de copii au aflat că au gripă în ultimele luni.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„La camera de gardă se prezintă un număr mare de pacienţi cu boli respiratorii, cu boli febrile, cu boli acute. Prin excelenţă vedem între 120 şi 170 de copii pe zi, cei mai mulţi sunt copii cu boli acute şi prin faptul că prin testări rapide putem să stabilim etiologia, putem să-i separăm pe categorii de boală. De departe cel mai numeros lot este cel al copiilor cu gripă, gripă de tip A, şi un număr mare de copii care au infecţie cu virus respirator sinciţial”, a declarat dr. Ana Maria Daviţoiu, pentru News.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI