Ministerul Sănătății (MS) a anunțat miercuri că are în pregătire proiecte pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor din subordine, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre distribuirea pastilelor de iod

La ce costuri se ridică proiectele pentru digitalizarea spitalelor și a instituțiilor subordonate și ce presupun acestea

Proiectele demarate de MS, pentru digitalea spitalelor și instituțiilor din subordine, se ridică la costuri de peste 200 de milioane de lei.

Aceste investiții au ca scop contribuția directă la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale, o mai bună administrare şi management al serviciilor de sănătate, respectiv  înlocuirea, acolo unde este cazul, a infrastructurii IT a spitalelor publice din România, dar și evoluția către noile sisteme de date și infrastructură digitală.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În plus, se urmărește dezvoltarea unor module informatice noi care să deservească activitatea Ministerului Sănătății și a instituțiilor din subordinea sa. Astfel, va fi demarat un proces de digitalizare, prin achiziționarea și instalarea de echipamente IT, echipamente pentru comunicații și echipamente conexe, licențe, dezvoltare de aplicații informatice aferente, dar și prin instruirea personalului tehnic la nivel local.

Citeste si: Ministrul Sănătății, despre pastilele de iod: „Cred că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă această substanţă la domiciliu”

Ce spune Ministerul Sănătății despre proiectele aflate în pregătire

„Astăzi, 5 octombrie 2022, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a trimis tuturor spitalelor din România un formular digital pentru evaluarea infrastructurii IT și a nevoilor în domeniu, în vederea optimizării programelor de digitalizare în concordanță cu nevoile reale din spitale”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătății.

Citeste si: Bilanț coronavirus 27 septembrie: 1.862 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

”Proiectele importante din domeniul sănătății trebuie realizate în strânsă legătură cu profesioniștii care activează în spitalele din România, pentru identificarea nevoilor reale și adaptarea ghidurilor și a metodologiilor de finanțare în funcție de particularitățile sistemului” a declarat Alexandru Rafila, conform comunicatului de presă al MS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si