Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a anunţat, miercuri, că au fost confirmate trei noi cazuri de infectare cu noua tuplină de coronavirus. Două dintre cazuri sunt la persoane din focarul de la Şcoala 28 din Bucureşti, iar un caz este nou. Cel de-al treilea caz este la o femeie, carantinată la domiciliu şi care se simte bine.
8 cazuri de infectare cu tulpina britanică
”Sunt trei teste pozitive de astăzi, două dintre ele sunt ale persoanelor care provin din focarul precedent. Un caz este nou, o persoană tânără. Am luat legătura cu dânsa, are o stare generală bună, carantinată cu prietenul, de asemenea, confirmat pozitiv.(...) Testarea s-a făcut în cazul ambelor persoane, testul doamnei a ridicat suspiciunea tulpinii din Marea Britanie, drept pentru care s-a procedat mai departe la secvenţiere”, a declarat Andreea Moldovan.
Citeste si: Strigăt de ajutor al unei mame bolnave de coronavirus:“Rugaţi-vă pentru mine să mă întorc acasă, la copii”
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Până acum au fost confirmate în total 8 cazuri de infectare cu noua tulpină.
Noua tulpină britanică, mult mai agresivă
Citeste si: Tratament revoluționar împotriva COVID. "Stopează 100% dintre infecțiile simptomatice"
Tulpina britanică a Covid-19, mai contagioasă și mai agresivă, a apărut pe 8 ianuarie și în România. Vestea bună este că ambele vaccinuri sunt eficiente și împotriva tulpinei britanice.
Mutația descoperită în decembrie 2020 la SARS-CoV-2 în Marea Britanie, denumită generic tulpina britanică, este mult mai contagioasă și poate avea o mortalitate cu 30% mai mare decât varianta obișnuită a virusului.
Ulterior, au mai fost descoperite două mutații ale virusului, în Africa de Sud și Brazilia, dar aceste variante nu sunt la fel de agresive precum cea britanică. Una dintre mutațiile descoperite la tulpina britanică permit virusului să ofere rezultate fals-negative la unele teste rapide de depistare a Covid-19, ceea ce îl face mai greu de depistat și contribuie astfel la o rată mai mare de transmitere, arată
o cercetare a Universității din Suceava, care a anunțat luni al patrulea caz de infectare cu această variantă a virusului în țara noastră.