Potrivit Ministerului Sănătăţii, combaterea tuberculozei reprezintă o prioritate de sănătate publică în România.

”Lupta împotriva tuberculozei continuă. Noul program de tranziţie «Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România» pentru care am obţinut finanţare externă urmăreşte îmbunătăţirea controlului tuberculozei în ţara noastră şi vine în sprijinul intervenţiilor prevăzute în Strategia Naţională de Combatere a Tuberculozei. La nivel naţional, urmărim asigurarea unui acces cât mai bun la diagnosticare şi tratanment pentru toţi pacienţii afectaţi de această maladie”, a declarat Sorina Pintea, citată într-un comunicat de presă.

Partenerii Ministerului Sănătăţii în cadrul acestui program sunt Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Romanian Angel Appeal, din partea societăţii civile.

Citeste si: Imagini halucinante în București! Un bărbat pe scuter filmează cum spulberă o femeie care traversa strada

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Previziuni ÎNFRICOȘĂTOARE! Maria Ghiorghiu, despre CUTREMURUL uriaș care ne va lovi!

Cu banii primiţi de la Fondul Global, va fi evaluată şi revizuită Strategia Naţională de Control a Tuberculozei în România 2015 — 2020, dar şi extinsă până în 2025. De asemenea, va fi revizuită legislaţia naţională pentru achiziţia de medicamente şi teste de diagnostic în vederea simplificării şi debirocratizării procedurilor.

În premieră, va fi elaborat Planul de bază pentru lanţul de aprovizionare şi va fi definită metodologia pentru gestionarea stocurilor şi estimarea nevoilor de medicamente şi teste de diagnostic.

Citeste si: Tânăr român de 19 ani găsit mort într-o parcare în Germania

“Cea mai importantă activitate din acest proiect o constituie reforma serviciilor medicale pentru pacienţii TB în sensul de inversare a piramidei serviciilor medicale şi de acordare a acestora cât mai aproape de pacient.

Vrem ca aceste servicii să nu se mai focuseze, ca până acum, pe spitalizarea pacientului, ci mai degrabă să fie acordate în regim ambulatoriu, prin medicul de familie, prin dispensarele de tuberculoză şi de ce nu – poate chiar la domiciliul pacientului. Pentru această activitate colaborăm cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a stabili noi criterii de spitalizare, noi criterii de acordare a serviciilor în ambulator, astfel încât până la finalizarea proiectului să avem un nou sistem şi poate un nou mecanism de finanţare al acestor servicii”, a mai spus Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Citeste si: Cutremure în lanț în România!

Anul viitor va fi realizat un proiect pilot care va avea la baza noua metodologie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si