Vaccinul hexavalent face parte din schema obligatorie de imunizare a copiilor şi se administrează împotriva tetanosului, tusei convulsive, difteriei, haemophilus şi poliomielitei, dar şi hepatitei B.

Vaccinul va fi livrat sub formă de flacoane monodoză împreună cu câte o seringă de unică folosinţă cu ac lung pentru fiecare doză, potrivit datelor din caietul de sarcini al licitaţiei.

Ofertele vor fi deschise în prima decadă a lunii decembrie.



În septembrie, Ministrul Sănătăţii a achiziţionat 255.000 de doze de vaccin hexavalent de la compania Sanofi, prin Unifarm, pentru nevoi speciale, în condiţiile în care acordul cadru cu Polisano pentru furnizarea acestuia a fost reziliat după ce compania a anunţat că nu mai poate livra dozele de vaccin, iar anterior a întârziat de mai multe ori distribuirea, din cauza datoriilor la producător.

În mai multe judeţe s-au înregistrat dificultăţi în aprovizionarea cu cantităţi suficiente de vaccin hexavalent, în unele cazuri fiind amânate vaccinările.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si