"În urma acestei autorizatii, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) va emite Ordinul de Începere a lucrarilor. Evolutia acestui proiect este înca un rezultat al Ordonantei nr. 7/2016, propusa de Ministerul Transporturilor si aprobata de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanta prevede o serie de masuri pentru accelerarea implementarii proiectelor de infrastructura transeuropeana de transport", a scris Costescu, potrivit news.ro.

Autostrada A10 Sebes-Turda, cu o lungime totala de circa 70 de kilometri, traverseaza judetele Alba si Cluj. Autostrada este importanta pentru ca ar face legatura între alte doua autostrazi- A1 si A3.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Lotul 1 al Autostrazii Sebes-Turda are o lungime de 17 km, iar pâna în prezent a fost finalizata proiectarea pentru doua sectiuni si pentru nodul rutier de la Sebes. Lotul traverseaza localitatile Sebes, Alba Iulia si Ciugud. Proiectul Lotului 1 al Autostrazii Sebes-Turda include patru poduri cu lungimi de peste 100 de metri, dintre care cel mai mare, peste râul Mures, va masura 622 metri.

Autostrada A10 este împartita în patru loturi, din care loturile 3 si 4, aflate între Aiud si Turda, ar putea fi terminate pâna la sfârsitul acestui an, potrivit unei declaratii recente a

ministrului Transporturilor.

Lucrarile la aceasta autostrada sunt finantate din fonduri europene si au fost fazate, pentru a putea fi alocati bani atât din perioada de programare 2007-2013, cât si din perioada 2014-2020.

Valoarea totala a fazei I a Proiectului, potrivit Ministerului Transporturilor, este de 986,2 milioane lei, din care valoarea totala eligibila este de 802,7 milioane lei.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si