Close sidebar
Close sidebar

Ministerul Transporturilor a semnat ordinul pentru emiterea autorizatiei de construire pe lotul 1 al autostrazii Sebes-Turda

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anuntat marti dimineata, pe contul sau de pe reteaua profesionala Linkedin, ca a semnat ordinul pentru emiterea autorizatiei de construire pe lotul 1 al autostrazii A10 Sebes-Turda.

,


DISTRIBUIE
acest articol

"În urma acestei autorizatii, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) va emite Ordinul de Începere a lucrarilor. Evolutia acestui proiect este înca un rezultat al Ordonantei nr. 7/2016, propusa de Ministerul Transporturilor si aprobata de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanta prevede o serie de masuri pentru accelerarea implementarii proiectelor de infrastructura transeuropeana de transport", a scris Costescu, potrivit news.ro.

Autostrada A10 Sebes-Turda, cu o lungime totala de circa 70 de kilometri, traverseaza judetele Alba si Cluj. Autostrada este importanta pentru ca ar face legatura între alte doua autostrazi- A1 si A3.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Lotul 1 al Autostrazii Sebes-Turda are o lungime de 17 km, iar pâna în prezent a fost finalizata proiectarea pentru doua sectiuni si pentru nodul rutier de la Sebes. Lotul traverseaza localitatile Sebes, Alba Iulia si Ciugud. Proiectul Lotului 1 al Autostrazii Sebes-Turda include patru poduri cu lungimi de peste 100 de metri, dintre care cel mai mare, peste râul Mures, va masura 622 metri.

Autostrada A10 este împartita în patru loturi, din care loturile 3 si 4, aflate între Aiud si Turda, ar putea fi terminate pâna la sfârsitul acestui an, potrivit unei declaratii recente a ministrului Transporturilor.

Lucrarile la aceasta autostrada sunt finantate din fonduri europene si au fost fazate, pentru a putea fi alocati bani atât din perioada de programare 2007-2013, cât si din perioada 2014-2020.

Valoarea totala a fazei I a Proiectului, potrivit Ministerului Transporturilor, este de 986,2 milioane lei, din care valoarea totala eligibila este de 802,7 milioane lei.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI