Potrivit estimarilor actuale, lucrarile la podul peste Somes vor incepe cel mai devreme in primavara anului viitor si vor dura 10 luni, in cel mai bun caz.

“Sectiunea Gilau- Nadaselu va putea fi data in folosinta dupa finalizarea lucrarilor la Podul peste Râul Somes si a Nodului Rutier Gilau. In acest moment, executia lucrarilor pentru acest pod se afla in licitatie. Procedura va fi finalizata in decembrie 2016, iar câstigatorul va demara lucrarile in primavara anului 2017, daca nu vor fi inregistrate contestatii.

Firma de constructii va avea la dispozitie 10 luni pentru realizarea lucrarilor”, a precizat ministerul, intr-un comunicat, citat de News.ro.

In 2014, CNADNR a licitat proiectarea si executia podului, insa apoi a anulat licitatia. In 2015, compania de stat a decis din nou scoaterea la licitatie, insa doar pentru lucrarile de executie.

In aprilie 2017 vor incepe si lucrarile la nodul rutier Gilau, dupa ce va fi incheiat procesul de licitatie cu toate etapele aferente.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Termenele au fost anuntate de catre ministrul Transporturilor, Sorin Buse, aflat vineri in vizita pe santierele autostrazilor din Transilvania: Gilau- Nadaselu, Târgu Mures- Ogra si Suplacu de Barcau- Bors.

In ceea ce priveste stadiul lucrarilor pe Autostrada Târgu Mures- Ogra, pe primul lot, dintre Târgu Mures si Ungheni, executia lucrarilor este in curs de relicitare.

Compania de drumuri estimeaza ca in primavara lui 2017 vor incepe efectiv lucrarile, daca nu apar contestatii.

Pe lotulul al doilea, dintre Ungheni si Ogra, progresul fizic este de 15%, iar termenul de finalizare estimat este vara anului viitor.

Antreprenorul a transmis o notificare prin care solicita rezilierea contractului.

Ministrul Transporturilor, care mai are circa o luna de mandat, a sugerat ca societatile de constructii care nu respecta termenele ar putea fi penalizate.

"De acum inainte, vom dezvolta parteneriate cu antreprenorii care demonstreaza seriozitate si profesionalism, care respecta calitatea si bineinteles termenele unui proiect”, a mai spus Buse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si