In 2015, in Romania au murit 95 de persoane in accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape doua ori mai mult decat media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat.

Drumul cu cele mai multe accidente din Romania este DN1, lung de 643 de kilometri, care face legatura intre Bucuresti si vama cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul situat intre Comarnic si Brasov este unul dintre cele mai aglomerate din tara, relateaza News.ro.

Un alt drum cu probleme este DN7, lung de 525 de kilometri, care leaga Capitala de vama Nadlac prin Valea Oltului. Tronsonul cu cele mai multe incidente este cel care traverseaza Valea Oltului, deseori blocat din cauza accidentelor, caderilor de pietre, inundatiilor si alunecarilor de teren.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe lista neagra se afla si DN2, lung de 450 de kilometri, care face legatura intre Bucuresti si Siret. Drumul este deseori aglomerat, in special pe tronsonul Bucuresti-Focsani, pentru ca este singura cale importanta ce face legatura intre Capitala si Moldova.

Prin noua strategie nationala care vizeaza cresterea sigurantei rutiere in perioada 2016-2020, autoritatile mizeaza pe scaderea cu o treime a numarului de persoane decedate in urma accidentelor rutiere, de la 1.818

in 2014 pana la 1.188 in 2020.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si