Close sidebar
Close sidebar

Ministrul Afacerilor Externe va face o vizită în Republica Moldova. Nou ajutor umanitar din partea României

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua, astăzi, o vizită oficială la Chişinău, unde se va întâlni cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Astfel, Bogdan Aurescu va fi prezent la ceremonia de acordare a unui nou ajutor umanitar din partea României, acesta constă în donarea de către Guvernul României a unui lot de peste 100.000 doze de vaccin anti-COVID-19.

Alina Raducu,

Ministrul Afacerilor Externe va face o vizită în Republica Moldova. Nou ajutor umanitar din partea României [Sursa foto: Facebook Ministerul Afacerilor Externe]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform Ministerului Afacerilor Externe, ministrul Bogdan Aurescu este primul oficial al Uniunii Europene ce vizitează Republica Moldova după alegerile anticipate din 11 iulie 2021.

Bogdan Aurescu vizită oficială în Republica Moldova. Nou ajutor umanitar din partea României

Atsfel, în programul de la Chişinău al ministrului român de externe este includsă o întrevedere cu Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, precum şi participarea la ceremonia de acordare a unui nou ajutor umanitar din partea României, constând în donarea de către Guvernul României a unui lot de peste 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Citeste si: Angela Merkel apără un acord cu SUA care va permite continuarea proiectului gazoductului Nord Stream 2

”În cadrul întrevederilor de la Chişinău, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va reafirma sprijinul ferm al României pentru programul amplu de reforme al Preşedintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, şi al viitorului Guvern, precum şi pentru parcursul european al Republicii Moldova. De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu va sublinia deschiderea şi interesul României pentru relansarea şi consolidarea cooperării şi coordonării bilaterale strânse în multiple domenii cu viitorul executiv şi cu noua majoritate parlamentară, precum şi pentru aprofundarea şi extinderea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, în beneficiul direct al tuturor cetăţenilor acesteia”, a
transmis MAE.

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că, discuţiile ce vor avea loc în cadrul vizitei la Chișinău vor oferi prilejul unui schimb de opinii pe subiectul accelerării a celor mai importante proiecte susţinute de România în Republica Moldova, dar şi de multiplicare a acestora, cu impact pozitiv pentru cetăţenii Republicii Moldova şi de natură să impulsioneze conectarea Republicii Moldova la spaţiul şi valorile Uniunii Europene.

Citeste si: CNSU a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic. Ce țări se află pe lista roșie

”Vizita ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la Chişinău, imediat după victoria decisivă a forţelor pro-democratice, pro-reformă şi pro-europene, care deschide drumul către o guvernare stabilă în Republica Moldova, transmite astfel un mesaj clar, de deschidere şi disponibilitate crescute din partea României, care este pregătită să îşi consolideze sprijinul în toate domeniile de interes major pentru dezvoltarea şi modernizarea Republicii Moldova, pentru creşterea rezilienţei sale în faţa provocărilor actuale şi viitoare”, a mai anunțat MAE.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI